Sesamlax på spett

Ingredienser
500g skinn- och benfri laxfilé
salt, peppar
mango chutney
sesamfrön
grill pinnar

Potatisklyftor
800g potatis
chilipeppar
salt
olivolja

Sås
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk olivolja


Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt.
Häll olivolja över potatisen, därefter krydda med salt och chilipeppar.
Stek mitt i ugnen i ca 30 min.
Sätt ugnen på grill.
Skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på spett och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Salta, peppra båda sidor, pensla ovansidan med mango chutney.
Strö över sesamfrön.
Grilla spetten i övre delen av ugnen 3- 4 min.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Servera spätten med potatisklyftorna och den kalla såsen.



Detta är en av mina absoluta favoriter. Ät och njut=)

Kommentarer
Postat av: Linn

Vem är DU sugen på?

2009-01-09 @ 15:24:04
URL: http://mrsg.blogg.se/
Postat av: lina

mmm såg riktigt gott ut!!

2009-01-09 @ 17:43:49
URL: http://linahelena.blogspot.com
Postat av: Anna

Mmm det ser supergott ut :D

2009-01-09 @ 21:26:25
URL: http://aannapannas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0