Persisk katastrof.
Jag ska göra om detta någon dag och då SKA jag lyckas. Maten smakade trots allt väldigt gott, men det var inte alls i samma klass som Nahids.
Jag återkommer med recept när jag lyckas bättre, men här bjuder jag på en liten bild.

Ohh anna det ser inte sa daligt ut om jag far erkanna...
Anledningen till att riset klumpa ar inte for att du anvannde jasmin ris...vi brukar ALLTId anvanda jasmin ris...sjalva knepet att fa sant dar riktigt persisk ris ligger i bra teknik...forst later du vattnet KOKA med salt, nar saltvattnet borjat koka ordentligt haller du i riset, men det ar nu du ska vara forsiktig, LAT INTE RISET KOKA FOR LANGE I DET KOKANDE VATTNET....om du har riset i for lange kommer det sluta med en javla GROT SMET istallet...klumpigt och ackligt...jag brukar ha riset i ca 8 min MAX 10, men jag smakar av riset under hela tiden. Nar riset gar att bita med tanden ar den klar, DEN SKA INTE VARA MJUK, men halv hard. sa fort den e HALV HARD tar du bort kastrullen fran spisen och silar bort allt vatten...
DAREFTER...lagg i en smor bit i den tomma kastrullen, och hall i av silade riset, och lite saffran (utblandat med kokande vatten) over riset...vira en handduk over kastrullocket och lat riset sta over spisen pa svag varme i typ 40 min (SE TILL ATT INTEEEEEEEEEEEEE oppna locket, under denna tid da all anga kommer ga bort) knepet med iransk ris ar att den gor med ANGA...
Jag ska se om ja kan lagga upp en video nar jag gor denna matratt sa far du se hur latt det faktiskt ar