Våren var visst inte här för att stanna.

Linus har haft feber som gått upp och ner hela veckan. Varje gång jag trott att han blivit av med febern kom den lika fort tillbaka. Men under de stunderna han inte hade feber och det var bra väder gick vi ut och njöt lite i solen.

Dock verkar inte vintern vilja släppa fram våren riktigt än. För just som när jag trodde att våren var har för att stanna började det snöa igen, det har vräkt ner såpass mycket snö att den har lagt sig igen. Hoppas det försvinner lika fort som det kom.











Den fina blåbärsmössan har min moster stickat. Tack så mycket!:)


RunKeeper heter appen som jag pratade om i...

img_5116 (MMS)

RunKeeper heter appen som jag pratade om innan. Där ser man exakt hur långt man springer och hur fort. Jag ställde även in en annan bra funktion, efter var femte minut sänks musiken och en röst talar om för mig hur långt jag har kommit och hur många minuter jag springer per kilometer. Med tanke på att jag inte sprungit på ca. 2 år är jag väldigt nöjd med resultatet efter andra rundan. Nu ska det bli spännande att se hur jag utvecklas.


Nu drar jag ut på årets andra runda. Har s...

img_6421 (MMS)

Nu drar jag ut på årets andra runda. Har som mål att gå ut och springa varannan dag. Finns en grym app. där man kan se sträckan man har sprungit, hur lång tid det tog och vilket tempo man ligger i runt hela sträckan. Det är kul att se när man har kommit hem hur jämt tempo man har haft. Musik i öron är även ett måste, just nu pumpas musik från en workout- skiva.


Den ena bilden kom visst inte med så här k...

img_0951 (MMS)

Den ena bilden kom visst inte med så här kommer den. Gissa vem?


Min syster har haft kul med en iphone app ...

img_1261 (MMS)

Min syster har haft kul med en iphone app och dessa bilder fick jag skickade till mig för en stund sen. Jag kände att jag måste dela med mig av bilderna så även ni kan få ett gott skratt.


Räkcocktail med parmesansticks och avokadocreme.

Antal portioner: 4

Ingredienser
25 st färska räkor
10 cm gurka
1 st avokado
1 st mango (gärna grön för mer krisp)
3 cm ingefära
1.5 st lime
1 kruka koriander
0.5 st chili

Parmesansticks

2 st smördegsplattor, frysta
100 g parmesanost


Gör så här 

Räkcocktail
Skala räkorna, hacka gurka, avokado och mango i små bitar. Rör försiktigt ihop ingredienserna så de inte mosas.
Blanda juicen från lime med finhackad ingefära och chili och häll över blandningen. Hacka koriander och blanda i den försiktigt. Låt gärna stå i kylen ett tag innan du serverar, då får du mer smak. Servera ur lämpliga glas eller kärl. Superenkelt och supergott!

Parmesansticks
Tina smördegsplattorna, kavla ut dem till cirka dubbel storlek och dela dem på längden.
Pensla plattorna med uppvispat ägg.
Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar.
Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg.

Avokadocrèmen

Mixa avokadon tillsammans med limesaft. Pressa i lite i taget till önskad konsistens och smak.


Överbakad lax med potatisklyftor, baconinlindad sparris, citronaioli.

Antal portioner: 4

Färdigt på: 45 min

Ingredienser

600 g färsk laxfilé

Överbakning
2 dl riven Västerbottenost
1.5 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl cremé fraiche
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad gräslök
100 g skagenröra
25 g röd stenbitsrom
salt och peppar

Citronaioli
1.5 dl majonnäs
1.5 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
0.5 st pressad citron
1 krm fiskkrydda
salt och peppar

Skagenröra
1st burk crème fraiche, lätt
3 msk  majonnäs, Orginal
0,5 st  röd lök(ar)
1 paket  dill, Frusen går bra
1 burk(ar)  stenbitsrom, Färg efter smak
250 gram  räkor, Tinade frusna går fint
3 tsk  limejuice, Efter smak

Tillbehör
1 1 knippe dill
1 1 paket frusen sparris
1 1 paket bacon
16 potatisklyftor


Gör så här

Skagenröra
Blanda lättcreme fraiche med majonäsen. Tillsätt finhackad rödlök, frusen dill, havssalt, vitpeppar & limesaft. Rör om väl.
Vänd ner romen & skalade grovhackade räkor.


Överbakad lax
Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.
Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.
Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.
Servera med potatisklyftor.


Vit chokladmousse med mango- och passionsfruktsås

Ingredienser

Mousse

3 3 dl vispgrädde
225 225 g vit choklad
1.5 1.5 st ägg
1.5 1.5 dl kesella

Mango- och passionsfruktsås

100 100 g mango, fryst eller färsk
8 8 st passionsfrukter
½ - 1 dl passionsfruktjuice


Gör så här

Mousse
Vispa grädden.
Smält chokladen.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under omrörning.
Rör ner kesellan och sist grädden.
Häll upp i glas och låt stå ca 2 tim eller längre i kylen.

Mango- och passionsfruktsås
Gröp ur passionsfrukterna och mixa tillsammans med mangon och juicen.
Ett tips är att sila såsen ifrån kärnor.
Häll såsen över moussen precis innan servering.


Trerätters.

Igår bjöd vi Joakim och Malin på trerätters. Det var en väldigt trevlig kväll med god mat och gott vin. Synd bara att jag och Fredrik var så trötta. Vi får ta igen det en annan gång då vi båda är piggare.

Meny

Förrätt- Räkcocktail med parmesansticks och avokadocreme.

Varmrätt- Överbakad lax, serveras med potatisklyftor, baconinlindad sparris, citronaioli.

Efterrätt- Vit chokladmousse med mango och passionfruktsås.

 
Recepten är hämtade från mitt favoritprogram, Halv 8 hos mig.


RSS 2.0