Ingen baconfeber för min del.

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Just nu händer det inte så värst mycket och den mesta tiden går åt till att umgås med min underbara son.
  Denna veckan har vi i alla fall varit på BVC, ett besök som inte var så uppskattat från Linus sida. Han gallskrek mesta tiden så jag undrar hur det kommer gå nästa gång vi ska dit för vaccination, HJÄLP!! Han växer i alla fall som han ska och det känns himla skönt. När vi ändå var vid vårdcentralen passade jag och Fredrik på att ta vaccinet mot svininfluensan, väldigt skönt att man gjort det. Igår mådde jag väl inte så bra, kände mig lite slö och armen bara värkte. Men som tur var försvann det och nu är jag bara lite öm.

Nu till något roligare, vi har bokat dop för Linus. Dopet äger rum den 27 februari:)


Selfish mind.

Lyssnar just nu på en ny favorit. Blev tipsad om låten av min käre vän Niosha, lyssna och hör om ni också fastnar för den.



Ni kan även kika in hans myspace genom att klicka här

Tack för tipset Niosha!:)

Efterlängtad shopping.

Det blev som sagt ingen Ullareds- resa idag, men vi begav oss ut på liten annan shopping. Första anhalt var IKEA, där vi fick handlat lite allt möjligt bl a småhanddukar, julgranskulor, värmeljus.
  Efter det åkte vi till backaplan, där både jag och Fredrik handlade nya skor på DNA. Fick även handlat en liten tomtedräkt till Linus som han kan ha på jul:) Så nu är min shoppometer på normal igen. Den har legat väldigt l'nge på RÖTT, men nu är jag i balans igen.

Dagens roliga: Fredrik skulle handla ett ps3 spel, Call of Duty, och när han står och betalar ber hon i kassan om leg. Jag trodde först det va ett skämt. Där står vi två med Linus i vagnen och undar om det verkligen är sant, nog för att vi är unga föräldrar men inte såååå unga.

 




Delfinslakt.

Fyfaaaan säger jag bara. Såg ett inslag på nyheterna om delfinslakt i Japan, jag sökte lite på nätet om det och såg fruktansvärda videos. Så här borde det fan inte få gå till, det slaktar dem ju inte på ett normalt sett heller utan man ser verkligen hur de lider. Det gör verkligen ont i hjärtat när jag ser på videoinslagen.

Jag varnar er känsliga läsare för denna video.

glumbert - Dolphin massacre in Japan

Det vi kan göra för att förhoppningsvis rädda dessa stackars delfiner är att skriva på en insamling, det gör ni genom att klicka här.

Känslig.

Vet inte vad som är med mig idag, väldigt, väldigt känslig och skör. Spelar ingen roll vad jag har kollat på så har jag fällt en tår. Kollade på filmen Patrik 1,5 förrut och då kom det lite tårar. Filmen va en feel good- film och den var mycket bättre än vad jag trodde. Fredrik kunde dock inte kolla på den så han ställde sig och lagade mat, så nu vet jag vad jag ska göra när jag inte orkar laga mat.
  Sen kollade jag på Ett fall för Louise, en dokumentär serie som man kan se på svt- play. Den har varit väldigt omtalad och har fått både bra och dålig kritik. Jag personligen tycker serien är väldigt bra och jag berörs verkligen av den. Känner igen mig väldigt mycket i hur dessa barn känner sig och man får minnen och känslor tillbaka som man kände under barndomen. Dessa minnen gjorde att jag satt och fick torka tår efter tår som rann ner för kinden.
 
Höjden av känslighet var när jag fick tårar i ögonen efter att Idol- juryn uttryckt sig över ett framträdande.


Snabba cash.

Har ni läst den boken? Jag fastnade helt för den och har även läst efterföljaren. Nu i morse hörde jag på the voice att den ska upp på bioduken i januari. Jag MÅSTE se den, hoppas hoppas den är lika bra som boken. För er som inte har läst den rekommenderar jag den starkt.

"Snabba cash är en spänningsroman från 2006 av Jens Lapidus. Den har varit en försäljningssuccé, och pocketutgåvan sålde fjärde bäst av svensk skönlitteratur 2007. Boken rosades av kritiker och ansågs vara något helt nytt inom svensk spänningslitteratur." - Wikipedia


Måste nog vänja mig vid ändrade planer.

Japp, då blir det en hemmasittar- helg (som vanligt). Skulle egentligen åkt till Ullared på lördag men barnvakten har blivit sjukt, inget som kan hjälpas i dessa influensa tider. Det är bara så himla tråkigt när man sett fram emot detta så mycket.

En roligare sak är att jag alldeles strax ska få mitt hår slingat. Står inte ut längre med den groteska utväxten, har bjudit hit min syster som får assistera som frisör idag. Brukar bli en hel del gapande och skrikande när hon slingar mig bara. Hon är så oförsiktig och jag blir galen och skriker "AKTA MINA ÖRON", ni vet när man sticker den där hemska stickan i mössan för att dra ur håret. AJAJAJ!!! Men vill man vara fin får man lida pin som man brukar säga:)

Gammal.

Oj, va gammal man hunnit bli, sitter och tittar på gamla kort. Alltifrån bebis- bilder till gymnasietiden, saknar det mesta. Och nu inser man att man helt plötsligt är vuxen och själv förälder, HJÄLP!!

           
En salig blandning kort (även kort på Niosha som lite, saknar dig såå:D)


Härliga blöjbyten.

Vi hade nyss ett härligt blöjbyte, där lilleman hann med att både kissa och bajsa under bytet. Jag har ännu inte fått in reflexen att lägga någonting över snorren när han kissar utan jag står glatt och ser på medans pölen på golvet bara växer. När den nya blöjan väl var på möttes jag av ett leende, ett leende som fick mig att skratta över hela situationen. Så det kan gå! :)

Grillad kyckling med ris.



Det var längesen jag gav tips på god mat. Detta är en av mina favoriträtter och den är så lätt att laga. Lägger in den färdigkryddade kycklingen i ugnen i ca 60 min (Stinas/Icas färdigkryddade kyckling). Till det blir det ris av indisk touch, där jag kokar jasminris som jag sedan blandar ihop med en blandning av 2 dl naturell youghurt, 3/4 tsk garam masala(indiskt krydda), 1 tsk gurkmeja, lite cayennepeppar och en pressad vitlöksklyfta. Serveras med en god sallad och en kall sås gjord på naturell yoghurt riven gurka och en pressad vitlöksklyfta(tzatsiki).
MUMS FILIBABBA:)

När vet man att man har tråkigt?


...när man sitter en fredag eftermiddag och spelar spel på facebook.


Härlig torsdag.

Är något trött nu. Har varit jätte duktig idag och inte bara suttit och häckat här hemma. Tog en rejäl promenad till Nödinge och sen runt Nol, vandrade runt i ca 2 timmar. Fick även handlat fars dag present till pappa Fredrik som ska få fira denna dag för första gången:) Fira och fira, men vi visar lite uppskattning denna dag till våra kära pappor. Sen har jag även hämtat ut ett paket innehållande 12 st fina vykort med Linus på framsidan.
  Promenaden verkar ha tagit slut på alla Linus krafter också för han har slocknat och sovit i 3 timmar nu. Själv ska jag sätta mig framför tv med ett glas cola och marabou cholkad med luftbubblor. Tänder nog ett par ljus också.

Förresten klicka här och rösta på min katt som är med i en tävling. Om han blir utvald får han vara med i Royal Canins kattkalender 2011.


Skylten har vi fått av min kära moster, tack så jätte mycket Annika:)


Vår lilla nallebjörn växer så det knakar.

Sitter i soffan och njuter av tystnaden. Inget skrikande när lilleman sover. Ibland är det väldigt påfrestande när man försöker trösta men inget hjälper. Skrikandet börjar bli bättre men han har fortfarande magknip på kvällarna. Det ger sig väl också med tiden.

 Nu har han hunnit bli 6 veckor och gud va tiden går fort. Han växer så det knakar, har hunnit bli 55 cm lång och väger 4 kg. Han är väldigt stabil i nacken och kan hålla upp det själv en kort stund. Idag hörde vi även hans första riktiga skratt, det var fortfarande lite mesigt men ändå. :D
  Snart är det dags att börja planera dop. Ska kolla upp vilken kyrka vi ska ha, tror det kommer bli Skepplandas. Den är lättast att hitta till här ute på landet:P Men dopet kommer förmodligen äga rum någon gång i Februari.



RSS 2.0