Julpynt.

Nu har jag precis ätit en rejäl frukost med risgrynsgröt och saftsoppa, så nu är jag redo för att sätta igång med julpyntet.

Igår var vi på Bäckebol, där fick jag köpt Mamma Mia- filmen(blueray). Sen var vi i Kungälv på Ica Maxi och storhandlade. Vilken kaos, det var hur mycket människor som helst. Inte så konstigt eftersom det är lönehelg. Jag fick köpt en julklapp där och även en lite julklapp till mig själv:) Guitar Hero - Aerosmith. Slog till för att det var så billigt, kostade endast 299 kronor och då fick man med guitarren.

Nej, nu måste jag sätta igång med pyntandet. Kommer kanske med lite bilder på hur det blev lite senare.

Världskrig.

God morgon!

Vaknade nyss av ett väldans liv i vardagsrummet. Det var kanske inte så konstigt, för det första fredrik gör på morgonen efter att han har köpt ett nytt spel är att spela det. Det nya spelet är Call of Duty 5 - World at war och hemmabiosystemet på det är ju som rena världskriget. Kanske inte det bästa sättet att väckas på, men jag klagar inte.
 Trots att det är skitväder ute ska vi iväg till Bäckebol och gå  affärer. Checka läget på den nyöppnade Media Market. Vem vet, man kanske hittar något fynd?;)


Hysteri.

Jag förstår inte varför ALLA älskar Johan Palm. Han är en blond liten spinkig kille från en byhåla med världens bond- dialekt. Han är 16 år och har inte ens kommit i målbrottet än.
  Idol- juryn verkligen älskar honom och småflickorna blir helt hysteriska i hans närhet. Haha, såg ni den galna tjejen på Idol idag eller? Man kunde tro att hon sett Gud, för hon var ju helt crazy.
  I en artikel på aftonbladet skriver Martin Söderström "Att Johan Palms fans är lojala mot sin favorit-Idol har aldrig varit någon hemlighet. Men i kväll övergick lojaliteten i - hysteri. Laila Bagge säger att hon inte har sett den där hysterin sedan Beatles-tiden.
  Ni som missade det kan se hela klippet här (spola fram till 1.29) Ni kan även se ett annat klipp från kvällen här under.

Varnar känsliga läsare för en oerhört pinsam scen.


Comeback.

Nu är det snart dags för idol. Är inte så långt kvar till finalen, hoppas Alice håller ut och går hela vägen. Idag är det gospelstema.

Detta är kvällens framträdanden:

Johan Palm
Låt 1: Long Train Running - Doobie Brothers
Låt 2: Free Falling - Tom Petty


Alice Svensson
Låt 1: Shackles - Mary Mary
Låt 2: Independent woman - Destiny's Child

Kevin Borg
Låt 1: Higher and higher - Jackie Wilson
Låt 2: The way you make me feel - Michael Jackson


Robin Bengtsson

Låt 1: Joyful, Joyful - Lauryn Hill
Låt 2: My love is your love - Whitney Houston



Just nu läser jag på aftonbladet och lyssnar på Britneys nya skiva Circus. Måste säga att hon verkligen har lyckats med de nya låtarna. Äntligen är hon tillbaks! Kommer berätta lite mer vad jag tycker om låtarna när jag har lyssnat på dem ett par gånger. Men vilken comeback.

All lycka till Britney!


Långhelg

Kom hem för ca 2 timmar sen efter mitt besök hos Jennifer. Hon hade lagad god mat oss sen vi satt och tjötade några timmar. Hennes pappa ska gifta sig denna helgen och hon har fått äran att göra brudbuketten:) Hon gick floristlinjen på gymnasiet så hon kan sin grej.

Nu har jag långhelg, tog ledigt från jobbet fredag och måndag. Ska bli jätteskönt. Därefter är det bara tre veckor kvar att jobba sen har vi julledigt. Jag är ledig från 19 dec. till 7 jan. Tror det var 19 dagar, så det blir som en minisemester.
Nu när jag är ledig har jag tänkt att storstäda innan det är dags att plocka fram julsakerna sen åker jag nog in tidigt till stan på måndag och handlar klart de sista julklapparna.

Vi hörs av när jag har något spännande att berätta:)


Kliar i fingrarna.

Gud va trött jag känner mig. Vilken tråkig vardag man har nu under vinterhalvåret. Man går till jobbet när det är mörkt och kommer hem när det är kolsvart ute. Detta gör att man inte orkar med någonting, knappt man orkar laga mat. Jag vill bara sova hela tiden.

Igår var det löning och guuuuud vad det kliar i fingrarna. Vill ju hemskt gärna klicka hem två klänningar. En svart från Stylebystars och en grå från Asos.(Bilder på dem finns i ett tidigare inlägg) Men denna månaden ska jag vara mer förståndig och vänta lite. Borde vänta tills alla räkningar är dragna och när jag köpt klart de sista julklapparna. Innerst inne vet jag att det kommer sluta med att jag beställler dem ändå.

Imorgon ska jag hälsa på min käre kusin Jennifer. Ska besöka hennes nya hem för första gången, vi är verkligen dåliga på att träffas men nu blir det äntligen av. Jag har köpt med mig en liten present. Hoppas hon blir glad för den:) Jag skulle själv vilja ha en likadan.


Räkna ut det!

Läste en rolig artikel i Cosmo om hur man räknade ut hur många tjejer han egentligen legat med. Jag förstår inte hur de kan ha kommit fram till den mallen men rolig var den iaf. Det ligger ju självklart ironi i det hela, så ta det inte på så stort allvar om ni kommer fram till allt för många.

Fyll i de tomma raderna för att få reda på om han verkligen talar sanning om sin sexuella bakgrund.

Så här många säger han att han legat med:                              ...... 
Dra av 3 om han sa det till dig men han är under 20:               ......
Dra av 8 om du hörde honom säga det till sina kompisar:        ......
Dra av 50 om han säger att det är "runt hundra":                    ......
Lägg till 3 om han vet att du är svarsjuk:                                  ......
Lägg till 30 om han vet att du är svartsjuk och arbetar inom
något av förljande yrken: bartender, skidlärare, journalist:     ...... 
                                                                                                  =......


Vintermys.

Nu när det börjar bli kallt ute är det skönt att vara utrustad med en massa varma stickade koftor, en varm och snygg vinterjacka samt ett par sköna skor. Jag själv älskar fortfarande mina gamla "indianskor", men det är nog dags att köpa ett par nya man kan ha att byta med. Varför inte ett par "Emu Australia: Bronte Hi" från Brandos?


Tacopaj

Ingredienser
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk pressad citronsaft
2 msk vatten
500g köttfärs
tacokrydda
2 dl crème fraiche
2 msk majonäs
1 rödlök
8 cocktailtomater
riven ost


Finfördela matfettet i mjölet till en gryning massa. Tillsätt citronsaft och vatten.
Arbete raskt ihop allt till en deg.
Lägg den kallt att vila i ca 30 min.
Tryck ut degen i en pajform och nagga den i botten. Ställ den kallt att vila i ca 15 min.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen på 200 grader 10-15 min.
Stek köttfärsen, häll i tacokryddan samt 1 dl vatten.
Rör ihop crème fraiche, majonäs, rödlök och tomaterna.
Häll köttfärs blandningen över pajskalet. Därefter häller du över smeten, som ska läggas i mitten av pajen.
Strö över lite riven ost.
Grädda i nedre delen av ugnen 20- 25 min.
Serveras med grönsallad.


                               Tack för tipset Emelie!

Kylan är här.

God morgon!

Idag är det minusgrader ute, men än finns det ingen snö i siktet. Tyvärr måste jag röja undan här hemma idag. Städa undan det mesta innan nästa helg då det är dags att ta fram julsakerna. Detta året får det bli en plastgran. Hade en äkta förra året men den barrade som bara den och katten skulle upp och hänga sig i den så den välte ett antal gånger innan vi slängde ut den.

Vad passar bättre en sån här dag än tända ljus. Det är så mysigt att tända ljus, ligga under en filt och bara mysa framför tv:n. Det får bli senare på dagen när jag hunnit med allt annat.

Ha en bra dag!


T.I. ft. Rihanna - Live your life

Har fastnat så hårt för den här låten. Grymt skön!


Någon som håller med?

Bill Gates i stan.

Idag har vi haft ett miljonärs- bröllop i Göteborg. Charles Simonyi, 60, och Lisa Persdotter, 28, gifte sig i Tyskakyrkan  med Bill Gates som bestman.
  Jag har inget emot att det skiljer sig i åldrarna men när mannen är mångmiljardär och frun är mindre än hälften så gammal som sin man börjar man fundera. Är hon en Golddigger? Vad får hon ut, mer än pengar, av att gifta sig med en gammal gubbe? En annan sak jag undrar är hur familjen tar det. Tänk er själva om er dotter gifter sig med en som är äldre än sin egen far.
  Nej, nu ska jag sluta fundera så mycket kring detta och önska dem all lycka i världen!



Nu ska jag fortsätta att kolla på Bring it on på kanal 5.

Favoriten är fortfarande kvar

YES! Alice klarade sig denna veckan med. Hon har varit min absoluta favorit under hela programmet. Måste erkänna att jag trodde hon skulle åka ut idag, hon var inte alls lika bra som vanlig.  Det kändes som att hon inte hade lika stark glöd som hon brukar ha, undra vad som hände med hennes besök hemma? Hon får inte åka hem mer under programet, måste fokusera på finalen.
  Tror hon har charmat hela svenska folket med sina positiva tankar och hon är alltid så glad. Hennes glädje smittar av sig på alla oss som sitter och tittar på Idol .
  Det blir Alice och Kevin i final.


Synd att Anna fick lämna ikväll, men vi kommer nog att få se mer av henne.

Asos Vs. Stylebystars

Asos


Stylebystars

Vilken är er favorit?


Magmuskelbälte/ Body builder-bälte

Jag funderar på att köpa någon av dessa. Båda finns att köpa hos Ellos, men jag skulle vilja ha lite mer information om dem. Fungerar det verkligen eller är det bara bullshit?
 Läste lite om magmuskelbätet på en hemsida och där stod det att den är mycket lättanvänd med EMS (elektrisk muskelstimulation) som ger märkbar skillnad inom kort tid i kombination med din vanliga träning.



Finns det någon som har testat och vet ifall det fungerar?


Finns det någon som inte älskar skor?

Kollade runt lite på kläder och skor. Och GUUUUD vad sugen jag blev på ett par nya skor. Helst skulle jag vilja ha tio par nya, men plånboken tillåter inte riktigt det.


Skorna går att hitta på Brandos, Chicy, Asos och Ellos.


Bust-Up kapslar

Jag har alltid velat ha större bröst än de jag har, men vet inte riktigt om silikon och sån shit är något för mig. Har läst lite om ett par piller som finns att köpa, Bust-Up, man kan få upp till 80% större byststorlek. Frågan är om det fungerar? De finns att köpa på SthlmCompany , ett 6- månaderspaket kostar 3600kr.

 Det finns sju års forskning av Bust-Up's produker, bl a av forskare och akademiker på det thailändska Chulalongkorn-universitetet. Kapslarna innehåller Peuraria Mirifica som är en naturlig örtplanta. Denna sägs ha specifika egenskaper som gör att brösten kan bli upp till 80% större och betydligt fastare.
  Andra studier som har gjorts visar att Peuraria Mirifica har en välgörande effekt för hy och hår och kan även förebygga bröstcancer.

Man kan läsa på SthlmCompany att "Bust-Up bröstförstoring verkar i huvudsak med hjälp av den fantastiska roten Pueraria Mirifica och dess ofarliga naturliga fytoöstrogener som på ett enastående sätt ökar bröstens omfång genom att stimulera de receptorer för östrogen och progesteron som finns i kvinnans bröstvävnad." När dessa stimuleras ökar den lokala vävnaden, vilket leder till att brösten i sin helhet blir större och fylligare.

Varje kapsel innehåller:
 
Pueraria Mirifica - 40% av denna ört finns i varje kapsel
Curcuma comosa - verkar antioxiderande och inflammationshämmande.
Phyllanthus emblica - antioxidant rik på C-vitamin.
Terminalia chebula - förbättrar den mentala skärpan och minnet.
Terminalia belerica - föryngrande effekt, extra bra för ditt hår.
Angelica sinensis - motverkar värmesvallningar, menstruations- och urinvägsproblem.



Kycklingfilé i gourmetsås.

Ingredienser
3 kyckling filéer
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 klyfta vitlök
1-2 msk senap dijonsenap
1 msk pressad citron
2 krm svartpeppar
hackad 1/2 dl persilja



Stek kycklingfilerna efterkoka i buljong och vatten ca 3 min
Rör ihop grädde, vetemjöl, pressad vitlök, senapen, citronen, persilja.
Häll i kycklingen och bujongspadet och därefter persiljan.

Serveras med ris eller pasta


Tatuering bokad.

Nu har vi äntligen bokat tid. Ska tatuera mig i april. Jag har bestämt mig för en svart/vit ros med ett latinskt citat, har inte bestämt mig än för vilket citat det blir.

Någon av de här blir det:
"Veritas vos liberabit" - Sanningen skall göra dig fri
"Ars amandi" - Konsten att älska
"Amor vincit omnia" - Kärleken övervinner allt
"Aut omne aut nihil" - Allt eller inget
"Bona fide" - I god tro
"Carpe diem" - Fånga dagen
"Concordia cum veritate" - I harmoni med sanningen
"Dixi et salvavi animam meam" - Jag har talat och räddat min själ (mitt samvete)
"Ex animo" -Från hjärtat
"Fortis et liber" - Stark och fri


Veckans färg.




Ibland känner man sig för att bara vara neutral.

Roligt.

God morgon!
Läste en rolig grej på en annan blogg (frida). Testa detta, det kan bli jätte knasigt.

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Ja tror jag gav dig rätt

 2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Mm mig spelar det ingen roll
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Vad bra:)
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Jag med fett najs
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Ja fy traumatiskt!:) 
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Visst
7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Aha okej

 8. Vad vill du höra mest av allt?
Men kan ni inte ställa ut ett?
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Okej tack:)
10. Din mest romantiska replik?
Hej cyklar du ännu?
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Vad skulle de va?


Doggybag.

Kalaset igår var lyckat. Mamma blev jätteglad för sin present. Vi hade köpt en Soda stream med fyra olika smakessenser. Hon fick även en massa blommor och present-kort. SÅ nu ska morsan ut och shoppa. Kan vara bra för henne, vet inte när hon senast köpte något till sig sälv.

Smörgåstårtorna var bland det bästa på kalaset och gissa om jag blev glad när jag fick med mig lite hem?


Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag
för det är mammas födelsedag.
Hurra! Hurra! Hurra!

Grattis mamma på 40- års dagen!

Vi ska fira henne imorgon, hoppas hon blir glad för presenterna jag har köpt, Jag tror faktiskt att hon kommer att gilla dem. Det bjuds på tårta och smörgårdstårta imorgon. Min mamma gör världens goaste smörgårdstårta, så ni förstår vad jag har sett fram emot denna veckan.

Ha en underbar dag mamma!



Gissa vad som finns i paketen?


Grillad kyckling.

Idag blev det grilladkyckling med ris, bearnaisesås och sallad. Egentligen hade jag tänkt mig kyckling med avokado och feta- ost, men det fick vara med i salladen istället.

Ingredienser
Kycklingfilé
2 msk olivolja
2 msk citronsyra
1 msk oregano
2 vitlöksklyftor
salt
peppar

Salladen
tomat
gurka
isbergssallad
rödlök
fetaost
avokado

Dressing
3 msk olivoja
1 msk balsam vinäger
salladskrydda
salt, peppar


Blanda olivoljan med citrosyran, pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar. Pensla kycklingarna och låt de grillas i ugnen på 200 grader i 10-15 min. 
Gör där efter salladen. Blanda ihop olivoja, balsam vinäger, salladskrydda, salt och peppar. Häll i dressingen i salladen och rör om. Serveras med ris.


Killar avslöjar.

Cosmopolitan kan man läsa hur långt killar kan gå för att slippa konflikter. Det är roligt men samtidigt tragiskt, stackars flickvännerna som inte har en aning om detta. Jag kan tänka mig vilket liv det hade blivit om killarna hade blivit avslöjade:)

En av det bästa berättelserna från artikel var när Mattias,29 berättade om när han glömt bort sin flickväns födelsedag.

"Jag och min flickvän hade varit ihop ett halvår och låg och sov hemma hos mig när hennes mobil ringde. Det var hennes mamma som grattade på födelsedagen. Jag som inte hade en aning! Jag smet in i badrummet och skickade ett meddelande
till min polare. Sedan gick jag ut och sa grattis, älskling! Då ringde min vän och sa att jag var tvungen att hjälpa honom med
en grej. På det sättet fick jag en godtagbar ursäkt att sticka iväg på för att fixa en födelsedagspresent. Hon hade blivit galen om hon visste att jag missat hennes dag." -Mattias, 29


Hemgjord hårkur.

Är det inte underbart när man skämmer bort sig själv? Det är väldigt enkelt och oftast hittar du de bästa produkterna hemma i ditt skafferi.

Jag kände att jag behövde mjuka upp mitt hår lite. Det är väldigt lätt att det blir torrt och risigt eftersom jag slingar håret blont.

Det enda jag behövde var:
- Naturell yoghurt
- Honung
- Ägg



Jag blandade ihop lite yoghurt med en tesked honung och en äggula. Därefter masserade jag in det i håret och täckte över med en plastpåse. Efter ca 20 minuter sköljde jag ur håret och tvättade det med schampoo. Håret kändes väldigt lent och fräscht efteråt.

Receptet är hämtat från Cosmopolitan.

Där finns även kurer för:
- Glansgivande
- Kicka igång håret
- För torr och fjällig hårbotten
- För torrt hår
- För att ta bort fett hår


Kolla in!

Onödigt vetande.

40% av alla kvinnor har kastat skor på en man.

85% av kvinnorna använder fel behåstorlek.

47% dricker direkt ur paketet om ingen annan är i närheten.

53% av alla kvinnor lämnar inte huset utan att först sminka sig.

13% (mest män) har suttit i fängelse.

58% av alla kvinnor målar sina naglar regelbundet.

33% av alla kvinnor ljuger om sin vikt.

46.5% av männen säger att de ALLTID fäller ner toalettlocket efter de har använt toaletten, och kvinnorna säger att de ALLTID hittar det uppfällt.

37% säger att de vet hur de använder samtliga funktioner på sin video (mest män).

56% av kvinnorna sköter ekonomin i hushållet.

66% av kvinnorna och 59% av männen har använt en pulvermix för att baka en kaka och har sedan sagt att de gjorde kakan själv.

16% av oss har glömt sin bröllopsdag (mest män).

28% har badat näck. 14% har badat tillsammans med det motsatta könet.

1 av 5 män går ner på knä då han friar till sin blivande brud.

6% friar i telefon.



Faktan är tagen från Girltalk


Rösta på bästa klippet!

Satt och kollade lite klipp på youtube. Vad roligt man kan ha av att se folk göra bort sig, kan verkligen underhålla mig en hel kväll. Tänkte dela med mig av de bästa klippen.

Vilket av dessa klipp tycker du är roligast?

Ken Lee - Bulgarian Idol



Martin Timell - Albin 8 år


Idol 2006 Anna - Ring Ring

Veckans färg.



Visst är lila en härlig färg nu på höstkanten?


Lasagne

Ingredienser:
Färska lasgneplattor
500g köttfärs
100g bladspenat
2 klyftor vitlök
Dolmio pastasås - extra kryddig
Riven gratängost

Vit grundsås
2msk smör
3msk mjöl
4-5 dl mjölk
salt, peppar


Sätt ugnen på 225 grader.
Stek köttfärsen. Hacka vitlöken och blanda den med bladspenat i en kastrull.
Tillsätt köttfärsen och pastasåsen, låt koka upp.

Låt margarin smälta på svag värme i en kastrull.
Ställ bort kastrullen och blanda ner mjölet.
Tillsätt all mjölk och låt den koka upp.

Smöra en ungsäker form.
Lägg först i ett lager av köttfärsåsen,  lite vit grundsås och därefter lasagneplattor.
Gör den proceduren tills formen nästan är full. Avsluta med ett lager vit grundsås(ungefär hälften av det som var från början) och lite riven gratängost.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.


Matsedel v.46

  • Kyckling med feta och avocado
  • Lax- och räkpasta
  • Färsrullar med Bacon
  • Lasagne
  • Ris, nuggets och sötsursås
  • Ost- och skinksås
  • Pyttipanna med ägg

Vinn shopping på Åhléns City för 10 000 kronor!

Någon som är sugen på att vinna shopping för 10 000 kronor?

Gå in på Cosmopolitan och med verka i tävlingen. Det enda du behöver göra är att svara på tre frågor och maila in svaren till [email protected].


Fars dag.

Imorn är det fars dag som ni alla kanske vet. Jag var och hälsade på min pappa idag istället. Fikade med goda bakelser och fikabröd. Köpte mössa och halsduk till honom, tyckte han kunde behöva det nu när det börjar bli kallt. Han verkade gilla dem, själv skulle jag inte tacka nej till den mössan:)


Tatuering eller inte?

Jag fundera på att göra en tatuering, men Fredrik tycker inte att det passar på en tjej. Själv tycker jag att det beror helt på vad man gör.Självklart har jag inte tänkt mig en tatuering över hela armarna eller rygg. Det blir en svart/vit ros på magen, snett nedanför navlen. Det är vad jag funderar på i nuläget, men man hinner ändra sig fram och tillbaka ett antal gånger innan det är dags. Ska i alla fall boka tid någon gång nästa vecka, har hört att det är väldigt lång väntetid. Bli nervös av bara tanken att tatuera mig, ska ha med mig Emelie som stöd. Hon ska också göra en, ska se om vi kan göra dem samtidig.


Har kollat väldigt mycket på Tattoofinder, där kan man köpa skisser på tatueringar. De kostar mellan 10 -14$. Man kan hämta mycket inspiration från den sida och om jag hittar någon som jag blir väldigt fäst vid kommer jag att köpa den. Tatueringen kommer sitta på min kropp i resten av mitt liv, kan därför vara värt att köpa en skiss om man verkligen vill ha just den.




Vad tycker ni om tatueringar?


Önskelista!

Nu börjar det närma sig jul och det är dags att skicka önkselistan till Tomten. Innan jul kommer min födelsedag. 21 år känns inte som något speciellt. Får gå på kasino och clubba i USA och det är ju väldigt passande, eftersom jag och Fredrik ska åka dit nu till sommarn. Ska hälsa på en härlig tjej, Niosha, som alltid har ställt upp för mig och jag saknar henne verkligen jätte mycket. Hon bor i Kalifornien lite utanför Los Angeles, så där kommer jag tillbringa i stort sätt hela min semester. Håller på och sparar för fullt, innan årsskiftet ska vi ha köpt flygbiljetterna.


Pratade förresten lite snabbt med henne i veckan, då skulle hon ut och shoppa en vinterjacka. Hmm, tänkte jag en vinterjacka i Kalifornien. Så jag frågade om det var kallt där, då svarade hon mig " Anna jag fryser ihjäl, det är typ 15- 20 grader. De andra går runt i T- shirt och shorts med jag fryser". Hehe, 20 grader är ju Sveriges sommar=) Tänk om du hade bott i Norrland, Niosha, med -20 grader istället?! Då skulle du frusit ihjäl.

Min önkselista

- Presentkort Mio, till en ny matta.

- Presentkort IKEA

- Grytvantar

- Ny kokbok, ett måste är en massa bilder.
- Boken "Infiltratören : den smutsigaste härvan inom svensk polis" -LasseWierup


Bond för hela slanten.



Igår var jag och Fredrik på bio och kollade på den nya Bond- filmen. Den var väldigt bra, mycket blod och action. Tyckte dock att handlingen var lite kort, men filmen var helt klart värd att se.
  Quantum of Solace börjar där James Bond avslutade äventyret i Casino Royale. Versper, kvinnan han älskade svek honom och i hans nya uppdrag tvingas han kämpa mot en personlig hämnd.

Under reklampausen såg jag tre nya filmer jag vill se:

- Vi hade i alla fall tur med vädret igen, 081205
- Seven Pounds, 090116
- The International, 2009

Efter filmen var vi så mätta av all popcorn och snacks så vi åkte hem direkt, istället för att gå ut och äta. Blev lite mys här hemma istället.


                                  Jag innan filmen


Inför ett förbud mot sexuella övergrepp på djur!

Läste på en hemsida idag att Sverige är ett av de två länder i Europa som inte har en lag om förbud mot sexuella övergrepp på djur. Detta leder i sin tur till att många av de filmer, som spelas in där djur våldtas, spelas in i Sverige.

Hur kan politikerna tillåta detta?

Skadan djuret får kan jämföras med skadan som ett litet barn får av en våldtäkt. Men bara för att hunden/katten inte visar att den lidit av det, menar dem på att man inte kan bevisa ett sexuella övergrepp.
  På Hundsport.se kan man läsa att "En stor brittisk undersökning från 2001 antyder att mer än vart tjugonde sällskapsdjur (mest hund men även katt), som besökt veterinär för skada som inte berott på olyckshändelse, hade fått sina skador på grund av sexuella övergrepp." Johan Beck-Friis menar på att detta skulle innebära att 200-300 sällskapsdjur skadas varje år av sexuella övergrepp i Sverige.

Jag blir riktigt förbannad när jag läser om det. Självklart måste vi ha en lag i Sverige om förbud mot sexuella övergrepp på djur. Snälla var med och hjälp oss förbuda detta genom att skriva på namninsamligarna:

http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,7220249&_dad=portal&_schema=PORTAL

Tänk på våra husdjur!

Kylan är här.

Igår kväll var en händelserik kväll. Vi började med mat på Bamboo, därefter hamnade vi på Bryggeriet. Det var min första gång där och jag förstår mig inte riktigt på det stället. Varför går man in på ett ställe för att sitta med jacka på en uteservering och frysa när det är minusgrader ute? Så som jag såg det satt det ju mer folk ute än vad det var folk inne. 
  Efter Bryggeriet gick jag och Fredrik till Vasastan, där han skulle träffa en vän. Vet inte rikgtigt hur jag ska beskriva det stället, men vad jag vet är att jag inte kände mig bekäm där inne.

Inatt kom kylan, det kan vi konstatera. För j*vlar va jag frös, var inte direkt klädd för vädret. Härdanefter blir det vinterjackan på.


Idag ska jag och Fredrik gå på bio. Det blir Bond - Quantum of solace,  eftersom det bara fanns plater kvar på det tidigare visningarna, ska vi gå ut och äta efteråt. Vi har inte bestämt vart än, kom gärna med förslag:)


                                    Födelsedagbarnet


                                     Älsklingen & Jag

RSS 2.0