HK- karnevalen 2010.

Ja, nu sitter jag här i soffan helt slut efter en heldag i Hammarkullen. Tja, vad ska man säga om karnevalen? Vet inte om det är för att jag blivit äldre eller om karnevalståget blivit betydligt sämre men det var inte alls lika kul som tidigare år. Att det var kallt och blåste gjorde ju inte saken bättre.
  Efter att vi sett på alla som dansade gick vi ner för att ta oss något att äta och det var så smockfullt med folk att man knappt kunde köra med barnvagnen. Vi insåg ganska snabbt att vi inte orkade med den stora folkmassan så vi köpte oss varsin kebabrulle och åkte hem.

Men alla som dansade var lika fina som vanligt och gjorde ett bra framträdande. Bjuder på lite bilder från ett gäng dansare.

Strax efter vi kom hem fick vi ett spontanbesök av Fredriks kusin från Stockholm som var nere i Göteborg. De kom fram till att det gått ca 5 år sedan sist de sågs. Helt otroligt vad tiden kan gå snabbt. Får hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång.

Idag blir det nog bojkott av ESC, funderar på att se The Simpsons- filmen på tv3.


Dagen i bilder:







Karneval.

Hemma sent och uppe med tuppen. Idag bär det av till Hammarkullen för att se karnevalen. Jag själv har inte varit där på flera år och Fredrik ska se det för första gången. Ser mest fram emot alla fina dansare och all den goda maten.


Återkommer ikväll med lite härliga bilder från dagen.

Se filmen!

Igår var jag som sagt på Sex and the city, eftersom filmen hade fått så dålig kritik hade man inga megaförväntningar på den. Men måste säga att det var den roligaste film jag sett på länge. Jag och Nilo skrattade mest hela tiden och vi kan ha blivit irritationsobjekt hos andra, men vad gör det när man har roligt?
  Det som är kul är att man kan känna igen i alla möjliga situationer, alltifrån att Mr Big bara vill ligga på soffan och glo på tv till att Charlotte håller på att bli tokig när hennes unge skriker konstant.

En sevärd film för alla Sex and the city fans.


Avslutar med att tacka Shabbe som anordnade denna tjejkväll, den blev verkligen super lyckad!



Gårdagens outfit. Någon som ser att jag färgat håret? Jag gillar det starkt.


Sex and the city II



Ikväll ska jag på Sex and the city, men först ska vi samlas hemma hos Shabbe och dricka lite drinkar. Jag har sett fram emot denna dagen jätte mycket, härligt att få komma ut med vänner och sen att få se de bästa kvinnorna i NY.

För vem gillar inte Carries dramatik med Mr. Big, Charlottes letande efter "den rätte", Miranda och hennes karriär och sist men inte minst Samantha och hennes galna sexfantasier/upplevelser?

Snart är första arbetsveckan slut.


Måste börja inlägget med att berömma min älskling. Idag kom jag hem till ett rent hem med middagen på bordet, grillad kycklingfilé med ris, tztatsiki och sallad. Och inte nog med det, överraskades med en blåbärspaj och vanlijsås till efterrätt. Han vet hur han kan få mig på gott humör, Älskar dig.

Nu är veckan snart slut, fredag imorgon. Jag har cyklat hela veckan sammanlagt blir det ca 7 mil. Vädret har varierat allt i från strålande sol till ösregn, men det gäller bara att klä sig rätt så går det att cykla i alla väder. Det som jag avskyr mest är den förbannade motvinden, cyklar hellre i ösregn än motvind.
  På hemvägen har jag även en monsterbacke och varje gång jag kommer dit blir jag lika förbannad för att det är så oerhört trögt och jobbigt. Jag får hoppas att den blir lättare med tiden.

Det blir en spännande helg, mer om det imorgon.


Ett härligt MMS.


Denna härliga bild fick jag skickat till min mobil idag när jag jobbade. Prinsen var på äventyr med pappa, moster och Carro. Han verkar ha väldigt roligt med sin pappa:)

Göteborgsvarv och bangolf.

Då var denna helgen över fortare än fan gör eld. Imorgon blir det en tidig morgon. Först upp och göra sig i ordning sen ta cykeln till jobbet. Gud vad skönt det ska bli att börja cykla igen, hoppas jag får upp konditionen skapligt fort, för den är verkligen på botten just nu.

Helgen har varit fullspäckad. Igår tillbringade vi hela dagen i slottskogen. Vi hade lite picnic och kollade på göteborgsvarvet. Min älskling sprang, trots skada och att han inte kunnat springa på 2 veckor så tog han sig runt. Jag är stolt över honom.
  På kvällen blev det lite grillning och mys under filtar på uteplatsen med Louise och Stefan fram till midnatt.
Får ju inte glömma att nämna att vår prins blev 8 mån denna dag.

Idag kom Stefan och Louise förbi och hade lite fika med sig, donuts, morotskaka och hallonsoda. Vi satt på uteplatsen och solen låg på och stekte. Efter det fick vi helt impulsivt för oss att vi skulle åka och spela bangolf.

Avslutar med att säga att jag förmodligen inte kommer blogga så ofta längre. När jag kommer hem från jobbet kommer jag ägna den mesta tiden till Linus och sedan är det den härliga egentiden på kvällen tillsammans med Fredrik. Jag ska i alla fall försöka göra en uppdatering i veckan och den kommer förmodligen komma på söndagar.


Nu bjuds det på helgen i bilder.

Lördag:







Söndag:





Gårdagens minishopping.


Linus och Alvin.

Idag har vi varit på öppna förskolan och jag tog med mig kameran eftersom det var sista gången för mig och Linus där idag. Tog jätte fina bilder på Linus och han polare Alvin, de är verkligen jätte söta ihop. Så detta blir ett inlägg med ytterligare lite bilder.



Ny friss och lycklig.

Guuuud vilken underbar dag vi har haft. Nu kan vi väl ändå hoppas att värmen är här för att stanna. Det är så härligt varmt ute och äntligen kan man börja klä av sig lite.

Först åkte vi in till stan och jag besökte en frisör som jag inte har klippt mig hos på MINST 5 år. Jag blev SUPER NÖJD med den "nya" frissen, det blev det gamla vanliga. Klippte topparna och sedan klippte hon upp håret jätte mycket så nu är det jätte tunt och sommarfräscht:) Dit kommer jag gå fler gånger det kan jag lova.
  Det bästa var priset, jag betalade endast 200 kr. CUT heter frisörsalongen och ligger nära Palace för er som är nyfikna.

Efter besöket hos frisören köpte vi med oss lite sushi och satte oss vid fontänen mitt emot Storan. Linus kröp runt och hade jätteroligt och sen självklart blev det en massa bilder. Jag och min syster är helt galna när det gäller att ta kort, tror vi hann ta 120 st bilder på 1 timme. Många bilder var likadana så nu är de sorterade och endast de bästa finns kvar:)


Nu väntar Grey's Anatomy


Frisörsalongen CUT
















Strålande väder och klippning.

Idag blir det en tripp in till staden. Jag har syster och Linus som sällskap och först och främst ska jag klippa mig, sen får vi se vad dagen bjuder på. Strålande väder ute så det kan inte bli annat än bra. Kameran hänger med.

Vi hörs senare! Förhoppningsvis med lite fina bilder.


Nu väntar dusch och frukost.

Saker till hemmet.



Måndag och 17 maj. (Grattis Norge!)

Jahopp då var det måndag igen, ny vecka med nya utmaningar. Jag tycker veckorna bara rinner iväg och helgerna ska vi ju inte tala om. Det säger bara svisch så är det ny vecka. Denna veckan är min sista vecka som mammaledig och det är blandade känslor över den lilla tid som är kvar.

Det känns självklart lite jobbigt att jag inte alls kommer träffa Linus lika mycket längre. Från att ha varit med honom 14 timmar/ dag till att ses ca 3-4 timmar/dag är en jätte stor förändring. Och det får mig att känna en ledsamhet. Tur är väl att det inte är allt för många veckor kvar till semestern, den tiden ska jag ta till vara på.

Det som känns skönt är att jag kommer igång med träningen igen och att det ska bli jätte roligt att få tillbaka det sociala umgänget som man faktiskt har på en arbetsplats.

Nu till denna veckan som är kvar, det ska hinnas med en del. Idag var vi på öppna förskolan. 
Imorgon är det Sjunga- Gunga för sista gången. Det är också öppna förskolan fast för barn 0-9 månader. Det är en lite lugnare ljudnivå där och vi sjunger och fikar med barnen.

På onsdagska jag först på ett hemligt ärende, sen funderar jag på att ta mig en tripp in till stan när jag ändå är ute och åker. Skulle behöva köpa en BUS- spray och hårfärg. Och en VÄLBEHÖVLIG klippning. Håret är så slitet att det känns som svinto i topparna.

Torsdag är det dags för öppna förskolan igen. Denna gång blir den absolut sista för mig och Linus, vi får väl se om Fredrik får för sig att gå dit. Linus tycker i varje fall det är jätte roligt att vara där och leka med alla leksaker och kolla på alla barnen.

Fredag blir nog ganska lugn, för på lördag SMÄLLER det. Då ska vi in och heja på Fredrik när han springer Göteborgsvarvet:) och vad jag har hört så ska det bli kanonväder, 25 grader och SOL (för ovanlighetens skull). Den kommer säkert att hålla i sig nu när jag ska börja jobba och allt, men näää jag är inte bitter!
INTE ALLS!!!

Början på fredagen.

Idag har vi varit ute och lekt i sandlådan. En liten stund ville prinsen leka med sina leksaker annars satt han mest och kollade på när de stora barnen lekte kurragömma. 
  Nu är vi hemma igen, prinsen sover och jag ska njuta av tystnaden. Blir till att läsa tidningen och äta lite choklad. Testade förresten en ny dricka idag, LOKA likes Africa- Melon & Baobab. En fräsch sommardryck!



Prinsen in action, med hjälmen på huvudet!


SPIDERCHICK.

Ooooh my god, SPIDERCHICK var inne på min blogg och kommenterade. Hon har sett min blogg! Hon svarade i och för sig bara på en fråga jag ställde i hennes kommentarsfält, men endå... HAHA låter kanske lite konstigt för er andra att jag blir helt till mig, men hennes blogg är MIN FAVORITBLOGG. Hon har en mamma/humor- blogg, kolla in henne om ni är nyfikna.

Spiderchick---->Klicka här


Räddningen.

Idag har vi varit en sväng förbi Backaplan. Planen var att vi skulle köpa en inomhus- hjälm till Linus men det slutade 2 bikinis, 2 t-shirts & solglasögon till Linus, spade & hink samt hjämen. Det är som det brukar vara, man planerar ett litet köp och kommer hem med flera påsar. Innerst inne vet jag ju att jag vill köpa det ena och andra och det slutar oftast med att jag får med mig det jag tänkt tyst om också:)

Just nu ligger lillen och sover men sen när han vaknar åker hjälmen på. Den är otroligt ful men nödvändig. Nu kommer han i alla fall landa lite mjukare om han skulle ramla med huvudet först. Oftast hinner vi fånga honom, men det räcker som sagt bara att titta bort för några sekunder så vips har han ramlat och slagit sig.





Update. Jösses var höga trosorna ser ut att vara. Vill bara poängtera att de sitter normalt i midjan. De är inte jätte låga utan alldeles lagom.

Pokerkväll.


Igår hade vi pokerkväll här hemma. Jag och några grabbar satt och lirade, två turneringar hann vi med. Gissa vem som vann? Båda turneringarna dessutom...

... detta kommer jag leva länge på:)

Nu bär det snart av till affären, sen ska vi hämta Linus som har varit med mormor och gänget sen igår.

Jag har testat och jag ÄLSKAR!


Jag var ju bara tvungen att testa denna nyhet, Marabou POLKA, och jag kan säga att det är min nya favorit. Den smakar lite som Marianne fast med mer choklad. SUPERGOD!

Fråga 118 100

Tydligen kan man fråga 118 100 vad som helst. Jag satt och slumpade frågor och här har ni saker som kan vara värt att veta.

Om man har tvättat sina Converse kan man troktumla dem med eller smälter sulan då?

Ja det går bra att torktumla Converse skor, du kan dock se till att tumlarens temperatur inte är den högsta, det är bättre att låta dem torka under en längre tid.


Vart ifrån kommer saltet i havet från?

Saltet i havet kommer från berggrunden. De förs ut gradvis ut via floder osv. Salthalten i de stora öppna haven är ungefär 3,5%, i Östersjön är inte salthalten mer än 0,5%


Om sniglar hade ett sjukhus och en snigel får en hjärtattack. Hur nära måste han vara för att hans snigelkamrat ska hinna släpa honom till sjukhuset för att få vård så han överlever?

Om sniglar hade haft sjukhus så skulle snigeln behöva vara högst 20 cm ifrån sjukhuset om snigelkompisen ska släpa dit den. Detta gäller om hjärtinfarkten är svår, en lättare infarkt behöver man inte alltid åka till sjukhus för, men det är bra om man gör det.


Vilket är längsta svenska ordet?

Nordöstersjökustartilleriflyg-spaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten. Är det längsta ordet som finns med i ordlistorna. (130 bokstäver)


Varför är sveriges flagga gul o blå?

Enligt historien så såg Erik den helige (en Svensk kung under 1150-talet) ett gyllene kors mot den blå himlen när han gick in i Finland under Sveriges första korståg. Erik tog synen som ett tecken från Gud och gjorde den till Sveriges flagga.


Hur många bävrar får man plats med i en toyota avensis sedan 00 ?

Man får plats med 3 stycken bävrar i en Toyota Avensis från -00. Det är allmänt känt att bävrar aldrig reser någonstans utan sitt bohag så resten av Toyotan blir full av grenar.


Varför är alla micro dörrar vänster hängda? Finns det höger hängda ?

118100 tror att det flesta mikrovågsugnsdörrar är hängda i vänster kant för att de flesta människor är högerhänta. Då blir det mest logiskt att öppna dörren med vänster hand och ta ut maten med höger.


Kan mobiltelefonens strålning ge demens?

Det finns ingen forskning som styrker att mobiltelefonens strålning kan ge demens, men man tror att så kan vara fallet. Så ta det lugnt med mobilen!


Hur snabbt kan en fluga flyga?

En vanlig husfluga flyger i ungefär 8 km/h men kan när den känner sig hotat komma upp i hela 25 km/h.

Thaikyckling

2 st kycklingfiléer
2-3 tsk röd currypasta
kokosmjölk
minimajs
strimlade bambuskott
2 nypor Kaffir limeblad- Santa Maria
salt, peppar
chilipeppar


Dela kycklingen i lagom stora bitar och stek dei en wokpanna.
Häll i kokosmjölk och currypasta, låt koka upp på svag värme.
Dela minimajsen och för ner dem tillsammans med bambuskott, limeblad.
Smaka av med salt och peppar.
Serveras med ris.


En liten fråga...

Hur gör jag för att förminska en videoinspelning i storlek? Jag har ett klipp som är på 199MB och för att kunna lägga upp ett klipp på videofy.me får klippet inte vara större än 100MB. Någon som vet vad jag kan göra? Vilket program som behövs? etc.


Det är inte klokt!

Det är inte klokt va fort han utvecklas. Jag tyckte inte alls att det var längesen som man förvånades över att han flyttat sig en halvmeter. Nu förflyttar han sig överallt i hela lägenheten, han kan sätta sig på rumpan helt själv. Och nu till det NYA; han ställer sig upp och håller i vardagsrumsbordet, HELT SJÄLV!!!

HJÄLP!!! Detta börjar ju bli livsfarligt. Han har ju noll kontroll så rätt som det är faller han bakåt. En hjälm skulle nog vara till en fördel om han inte ska slå ihjäl sig.
  Jag tycker ju självklart att denna utveckling är jätterolig, men hade väl kanske inte räknat med att allt skulle gå så fort. Snart går han väl också...


Efterfrågan.

Efter en önskan från Niosha på fler bilder på Linus så kommer här de senaste bilderna.



"Jag ÄLSKAR att välta ut alla mina leksaker på golvet"


"Mosters solglasögon är sååååå osköna"


Skötte sig exemplariskt när han var med på en lååååång shoppingrunda.


Softar i mosters sköna säng.


Fick smaka lite glass för att han skött sig så bra. Hade han fått välja hade han käka upp hela själv.

RSS 2.0