Linus försöker skita samtidigt som han vill förmedla något väldigt viktigt.


Kunde tyvärr inte vända videon, så ni får titta på den med huvudet på sné.

Shopping.

Oj, oj, oj vad vi har shoppat idag. Det har tagit så mycket på krafterna att jag sitter här och anstränger mig för att hålla ögonen öppna. Hela dagen har spenderats på backaplan, härligt väder och en massa rea. Jag och Fredrik bestämde att vi skulle ta 500 kr var och köpa vad vi ville i klädväg till Linus. Det var en väldigt klok idé och nu har prinsen en helt ny garderob med 4 boddies, 4 t- shirts, 3 par shorts och ett par mjukisbyxor. (Allt detta för drygt1000 kr)

Sen så kunde man ju själv inte låta bli att handla till sig själv och jag fick tag i en hel del fynd, bl a ett par blå/vit randiga shorts för endast 100 kr och även ett par solglajjor för 25 kr. Jag ÄLSKAR att fynda! Gud så gott man mår efter en sådan här dag:)









Härligt med sommar.

Idag har vi hängt ute i trädgården hela dagen. Vi fick blåst upp poolen och det var guld värt att kunna ligga där och svalka sig när solen stekte. Linus var ganska grinig under första doppet. Han var inte alls på bra humör, trött och hungrig är ingen bra kombination att bada på. Så vi gav han lite mat sen sov han i två timmar. Under dessa timmarna låg vi ute och stekte i solen med härliga sommardrinkar.
  Han vaknade på ett strålande humör och väl i poolen plaskade han runt hej vilt.


Imorgon står det shopping och storhandling på schemat.



Linus älskade att bada i poolen.


Jag tyckte också att det var skönt att ligga i poolen.


Den var väldigt god och svalkande:)


Glad midsommar!

Denna midsommar blev väldigt olik andra års midsommarfirande. Vi har bara tagit det lugnt, ätit god mat och njutit av att bara vara.

Blev en liten midsommarlunch med sill. potatis etc. Till middag grillade vi god fläskfilé och till det serverades potatisgratäng(den onyttiga varianten) och sallad.

Nu sitter vi i soffan, Linus har somnat och vi kollar på fotbolsmatchen Chile - Spanien.


Cross/ Rally

Fullspäckad dag, då vi varit iväg hela dagen. Först en sväng och kolla på cross- tävling, sen en snabbis till rallyt för att sen åka tillbaka till crossbanan och kolla finalen. Vad hände med bröllopet? Jo, just nu sitter jag och varvar ner framför tv:n där man får se tillbakablickar från hela arrangemanget.

Det har varit en händelserikdag, Linus verkade trivas med allt buller och Fredrik var väldigt nöjd över att ha tagit en massa bilder. Och jag är väl mest nöjd över att vi kommit hemifrån och faktiskt varit ute i friska luften hela dagen. Motorsporter begriper jag mig inte på för fem öre och jag ser ingen tjusning alls med detta, men jag hade väldigt trevligt ändå med fint sällskap och en nöjd son.









Helgen är slut och nu är det sallad som gäller.

Helgen är slut lika fort som den börjar och imorgon är det jobb igen. Vi har massor att göra på jobbet och jag ska försöka komma upp på morgonen och jobba över en timma varje morgon.

I helgen har vi inte gjort något särskilt. I lördags var Fredrik i Tyskland med Stefan så nu är är förrådet fyllt så det räcker (och blir över). Louise kom hit efter hon vaknat och vi slappade hemma hela dagen. Det blåste upp till storm ute så vi hade ingen lust att gå ut.
  På kvällen smakade vi lite på vad de hade köpt med sig, Hotshot var helt klart favoriten. 
 
Idag har vi endast varit och handlat lite mat. Vi har kommit överens om att vi ska äta mer sallad och mindre pasta, potatis och ris. Så nu ska det göras sallader så det står härliga till.

Kom gärna med förslag på vad man kan ha i, så vi får lite variation.



Linus är hur god som helst just nu, men ganska vild också. Inte en lugn stund får man när han är vaken och man får passa honom hela tiden. Vi har inte lärt oss riktigt än att allt måste upp på höjden. Kontroller och dylikt åker snabbt som attan in i munnen på honom om man inte är med.

Andra favoritsysslor:
- Dra ur sladden till tv:n.
- Stå och banka på basen.
- Röra om i kattens mat och vatten.


Prinsens nya min. Det började med att han rynkade näsan och andades snabbt in och ut (som att han fräste åt oss) när han blev förbannad. Vi kunde inte låta bli att skratta för att det såg roligt ut, så nu gör han den även för att han vet att vi börjar skratta.


Maries ananaspaj.

Ingredienser
Pajdeg
150g smör
1dl socker
3dl mjöl
1 tsk bakpulver

1ägg
1dl socker
1 tsk vanlijsocker
2 dl creme fraishe
2 "småburkar" krossad ananas


Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en rund form.
Vispa samman ägg och socker, tillsätt vaniljsocker och creme fraishe.
Häll ur vätskan från ananasen, rör i ananasen i smeten.
Häll smeten i formen.
Grädda längst ner i ugnen, ca 20- 30min.


Linus med sin lära- gå- vagn.


I dop- present fick Linus en lära- gå- vagn av Hanna, Linda och deras respektive. Den kommer till god användning här hemma och han har nyligen börjat gå med den helt själv.

Det svänger i humöret.

Trött och jävlig men snart är det helg. Veckan har varit fullspäckad av blandade känslor.
  I tisdags, efter att ha jobbat lite drygt en vecka, fick jag och en annan arbetskamrat tillsägelse för att vi pratade för mycket. DET FICK BÄGAREN ATT RINNA ÖVER. När jag stod där och hörde vad de sa så kände jag hur varm jag blev i hela kroppen och ilskan gick inte att dölja. Jag var tvungen att lämna rummet. Jag var så arg att jag skakade men efter lite drygt två timmar hade jag lugnat ner mig tillräckligt för att gå in till chefen och be om ursäkt för att jag bara gick mitt i samtalet. Han berättade att han förstod och att jag var väldigt lik hans fru i humöret.

Berättade för honom att jag känner mig orättvis behandlat, men att jag förtjänade att bli tillsagd. Det finns flertalet som pratar minst lika mycket som mig och ett par av dessa arbetar inte ens när de har sina pratstunder utan står med armarna i kors och bara snackar en massa gojja. Sa även till honom att jag tycker att gubbar som jobbat där en längre tid blir specialbehandlade. Varför ska gubbar som jobbat där i evigheter få prata utan att bli tillsagda eller ta dubbelt så lång frukostrast utan vidare? Vet att ni kanske tycker jag är barnslig som reagerar så starkt på en liten bagatell, men jag avskyr orättvisor. När man känner att man är den enda som blivit tillsagd blir man väldigt upprörd över att andra kan göra som de vill.

Nog om denna händelse. Efter tillsägelsen har jag börjat fundera mycket på framtiden och på vad jag vill med mitt liv. Mer än så tänker jag inte avslöja nu.
  Veckan som varit har det varit kanonväder. Vi har hängt i trädgården och lapat sol. Fredrik och Stefan har klippt häcken och vi har ätit en massa glass. Nu får man väl änna säga att sommaren är här, hoppas den är här för att stanna.

En sak som jag glömt nämna här i bloggen är att Linus kan stå utan att hålla i sig i ca. 10 sek innan han faller på rumpan. Sen är det två nya tänder på G.

Det var allt för idag, här kommer lite bilder från tisdags tagna i vår trädgård.



RSS 2.0