Firande.

Ikväll ska vi ut och fira Marko som fyller 20. Startar på Bamboo med en massa god mat. Det är en mongolisk restaurang och deras buffé är inte att leka med. Du väljer ut vad för slags kött, grönsaker och sås du vill ha sen lämnar du över maten till kocken som gör i ordning den medan du ser på. Det är verkligen en restaurang jag rekomenderar.
  Därefter ska vi ut och dansa, vart vi hamnar har jag ingen aning om, men det blir säker skoj:)

Vad är meningen med livet?

Har funderat kring denna frågan ett bra tag nu. Min vardag jag lever i nu, kan inte vara meningen med livet. Vad som fick mig att fundera och vilja skriva om detta utlöstes idag på jobbet. I slutet av dagen pratade jag med min gruppchef, som talade om för mig att jag pratat väldigt mycket under arbetstid och han tycker det är tråkigt eftersom han vet att jag kan prestera bättre. Det vet jag med, frågan är om jag inte helt tappat lusten bara?!
  Pratade senare med en arbetskamrat i omklädningsrummet om detta. Jag blev irriterad att den tillsägelsen påverkade mig så pass mycket att jag fick tårar. Det känns inte som att det bara beror på den, utan ångesten jag har över min framtid.

Min vardag;
- Vaknar, borstar tänderna, klär på mig.
- Cyklar till jobbet.
- Jobbar.
- Cyklar hem.
- Lagar mat.
- Kollar lite på tv, datorn.
- Duschar.
- Går och lägger mig.

(WOW, vad kul jag verkar ha det)

Detta upprepas 5 ggr i veckan. Har 5 veckors semester och lite julledig. Kan detta vara meningen med livet? Jag känner att jag vill få ut mer av mitt liv, se världen. Förtjänar en bättre karriär än så här. Måste verkligen ta mig i kragen nu och göra något åt saken. Har därför satt upp ett par små mål.

Mål innan HT 2010:
- Ska ha kommit på vad jag vill arbeta med, samt sökt in till högskolan.
- Planerna för flytten till Stockholm ska vara klara. Helst flyttat dit.

Så som jag känner så måste jag komma ifrån denna hålan för att jag ska göra något åt problemet. Har även kännt att jag inte vill starta en utbidning här nere om vi ändå ska flytta snart, men som Emelie sa; Jag kan ju alltid fortsätta studierna i Stockholm. Flytten ska inte få hindra mig till att förverkliga mina mål. En sak som jag är säker på är att jag inte ska förbi elskåps-montör resten av mitt liv. Nu när jag har satt upp lite mål, kanske det går lättare att ta sig igenom dagarna på jobbet.

Nu ser jag ljuset i tunneln.

Trött.

Har varit jätte trött hela denna veckan, samt idag. Har därför inte orkat skriva något i bloggen. Jag kommer vänta med att skriva tills jag hittar motivationen igen och tills jag har något intressant att skriva om.

  Titta in igen på lördag.


Hej så länge!


Galet.

Igårkväll blev det ena värre än det andra.
  Det började på Trädgårn, där hade vi kul och dansade till bra musik. Men så kollar man runt omkring sig och inser vilka småttingar det är där. Enligt hemsidan är det ju rek. 22 år. Det var knappt att man hittade någon över den åldern.
 När vi varit där i ca 2 timmar var det dags att ta sig till Gretas där "Tusen och en Schager" skulle ha sin spelning. Det ösregnade ute så vi tänkte först ta en taxi dit. Tror ni vi fick tag i en taxi? Nej, och inga paraplyn hade vi med oss. Så vi var lagom blöta när vi kom fram. Väl inne på Gretas var det hur gó musik som helst, men det var en helt ny upplevelse för mig. Det var min första gång på stället och jag måste erkänna att man kände sig lite obekväm. Spelningen var iaf grym, ni som inte var där missade något. Hände en liten incident på scenen bara. Det började med att en kille kom upp och började strippa, efter en kort stund stod han där, helt näck. Anna, sångaren i bandet kom av sig lite, fick ut nåt i stil med "Var e vakterna?", men inga vakter dök upp så de fortstatte spela med den nakne grabben på scen. 
  Efter deras spelning var det dags för mig, Emelie och Louise att åka hem. Först gick vi in på Mc'donalds och käkade lite nattamat. Där var de flesta svinfulla och odrägliga, men vi fick slängt i oss maten och stack till bussen. När vi väl är på Nils Ericsson terminalen inser vi att vi missat bussen med 5 min och nästa skulle inte gå på ett bra j*vla tag. Emelie fick tag i ett par kompisar som var jättesnälla och kom och hämtade oss.
 Det var jätte mycket vatten på vägarna så vi fick vattenplaning ett antal gånger, sista gången var vi nästan i Nödinge. Bilen dör mitt på 45:an och vägrar starta, men de fick flyttat in den på någon Däckservice. Där stod vi ett bra tag och killarna försöker allt de kan med att få igång bilen. Sista nattbussen kör förbi oss. Vi försöker hitta en lösning på hur vi ska komma hem, så jag ringer min mamma (eftersom jag visste att hon jobbade natt och förmodligen var vaken), Magnus ringer och väcker sin mamma som ställer upp och hämtar oss. När vi står där och väntar kommer en väktarbil, Magnus fick fjäskat till sig så att han körde oss. Han släppte av mig i Nol och sen de andra i Älvängen där nästa skjuts väntade. Jag var helt slut när jag kom hem, Var nog hemma runt halv 5. Väl hemma var det bara tvätta bort sminket, dricka ett glas vatten och sen hoppa ner i min sköna säng.
  Galen kväll va?

  


Vintertid?!

Är det inatt man byter till vintertid? Kan inte läsa det någonstanns, men jag är nästan säker på att de nämde det på radion.Skulle vara bra att veta eftersom man ska ut och ränna på stan inatt, vill ju inte vänta allt för länge på en buss.

Hemmakväll istället.

Vi hoppade över bion idag, ska gå nästa helg när den nya Bond- filmen(Bond - Quantum of Solace) har premiär. Det fick bli en myskväll framför tv:n istället. Hemmalagad pizza med köttfärsås, sallad och en massa vitlöksås på och till efterätt blev det cheesballs och godis:)

Kollar just nu på Idol. Måste säga att jag älskar Alice, hon e grym och jätte jätte söt. Robin E rockade fett på scen idag, trodde inte att den rockern kunde göra en ABBA- låt så bra. 
  Vad tycker man om den nya idoljuryn då? Jag tycker att dem är mycket bättre och de känns mer proffisionella.

Efter Idol ska jag kolla på min första Blueray film. Köpte två stycken i London, får se vilken av dem det blir. Antingen "The assassination of Jesse James" med Brad Pitt, eller "Gone baby gone".


                                        Rösta!

Helgens schema

Nu har jag ändrat bloggens utseende lite grann. Är inte helt nöjd men det är bättre än innan. Får jobba mer på den när jag har tid.

Äntligen fredag=) (kommer nog att säga så varje fredag).
  Idag ska jag och fredrik kanske gå på bio. Hmm, undra vilken man ska se bara. Något förslag? När jag går på bio vill jag se en film som jag vet kommer att vara bra. Jag tar inte bara en skitfilm, eftersom man så sällan går på bio.


Imorgon är det utgång med syrran och emelie. Vi ska till Gretas och se "Tusen och en Schlager". Jag älskar att festa till schlager, man går verkligen igång på det och har aldrig tråkigt. Bandet kommer rocka loss på scen så jag vet att det kommer bli en lyckad kväll. Kom alla som vill, annars missar ni något;)




                                                Missa inte detta!


Missa inte...

Ikväll får ni inte missa "Oskyldigt dömd". Serien går på Tv4 kl. 21.00

Mikael Persbrandt är huvudpersonen i serien, där han är en straffrättsprofessor. Markus(som han heter i serien) och hans elever brinner för att lösa gåtor och finna sanningen. Men resan dit är ofta farlig och det är inte alltid det håller sig till Lagboken för att lösa mysteriumet. 
  Oskyldigt dömd är en  serie på 12 fristående avsnitt, där de tar upp nya fall varje gång. Detta gör att man inte behöver hänga med i varje avsnitt, men jag lovar: har du sett ett avsnitt vill du inte missa nästa.


Får man bryta mot lagen för att upprätthålla den?

Shopping i London.

Detta är ett smakprov på det jag handlade. Blev även lite julklappar,  är nästan färdig nu. Brukar annars vara ute och julhandla i sista minuten, därför är jag extra nöjd med shoppingen.










L.


Vilken underbar stad.

Nu är man hemma i Sverige igen. Landade igår på Säve flygplats klockan 15.
  Vilket fullspäckat schema man har haft. Har varit så mycket man ska hinna med på så kort tid. Fick lösa det genom att dra ner på min skönhetssömn.

På torsdagen tog vi det bara lugnt. Åt trerätters middag på hotellet, därefter befann vi oss i hotellbaren för att sen avsluta kvällen med efterfest hos Marko och Dennis. Det var dem som stod för efterfesten de resterande kvällarna också:P

Fredagen startade med en härlig engelsk frukost på hotellet. Åt dessvärre ingen Bacon och ägg. Efter det tog vi tunnelbanan till Westminister. Vi promenerade i flera timmar, fick bland annat se Big Ben, London eye, Piccadilly circus och Buckingham Palace.
  Det mest fascinerande var deras parker. Fanns inte något skräp alls på marken och det var väldigt färgglatt nu under hösten. Fick även klappa en ekorre:)
  På kvällen var det dags för en pubrunda kring Themsen. Vår guide var en trevlig filur, han hade humor och berättade väldigt intressant historia om London.

På lördag var det dags för en shoppingtur. Oj oj oj säger jag bara. Har aldrig varit med om så mycket folk i en och samma affär. Det finns ingenting som jag kan jämföra med, Ullared och julhandeln kan slänga sig i väggen.
  Jag fick i alla fall handlat en hel del:) Men jag fick ta en paus för att gå ut och ta lite luft samt dricka lite. Var inne i en och samma affär i ca 4 timmar. Primark är namnet, där får du snygga tröjor för mellan 4-10£.
  När jag kom till hotellrummet upptäckte jag blåsor under mina fötter. Det var länge sen jag gick så mycket. Kommer nog dröja ett tag innan man shoppar nästa gång, om man inte hittar något fint på internet.

Jag tänkte först lägga upp lite bilder på London och i nästa inlägg lägga upp lite av det jag shoppade.


London Eye

Big Ben


Buckingham Palace


Piccadilly Circus


Åk cykeltaxi när ni besöker London. Har inte skrattat så mycket som jag gjorde.


Ser ni ekorren på staketet?




                                               Innan middagen:
                                    Klänning - Stylebystars.com
                                                Skärp - Tiger
                                            Skor - Björn Borg



                                               Dagens outfit:

                                              Jacka - Lindex
                                             Klänning - H&M
                                            Skor - Björn borg

London, here I come!

Nu är jag redo för att åka. Har gått igenom mina dagliga rutiner, samt packat klart. Det blir inte mycket plats kvar för det man shoppar i resväskan, men smart som jag är tar jag med mig en extra väska till handbagage på vägen hem. Då kan jag sammanlagt ha packning för 25kg.
  Nu är det inte långt kvar. Jobbar till 12.30 imorn sen ska jag och Emelie äta lunch innan vi åker tillsammans till Säve flygplats.


Vilket väder...

Idag var det inte roligt att cykla hem från jobbet. Jag var dyngsur när jag kom hem. Mina byxor var blöta från topp till tå.

Nu ska jag kolla runt lite vad man kan hitta på i London och checka lite på hur vårt hotell är (om det finns någon fakta på  internet). Det är inte många dagar kvar nu. Ska bli härligt att komma bort lite, och sen att få spendara mycket pengar är ju underbart.

Min syster går en intensivkurs i Säffle nu. Hon åkte dit igår. Jag önskar henne lycka till och håller tummarna på att hon klarar det=)

Ska försöka lära mig lite mer om hur jag ändrar min bloggs layout. Såhär tråkig vill jag ju inte riktigt att den ska se ut.
 Vi hörs nog efter London och då lägger jag upp en massa bilder.


"Schtekan"

Tänkte lägga upp lite bilder på min älskde katt. Fick han för ungefär ett år sedan, då hette han schtekan men jag kände inte att min älskade katt skulle ha ett så drygt namn. Därför döpte jag om honom till Oliver.

Det är världens roligaste och tokigaste katt. Har aldrig varit med om en katt som pratar så mycket som han gör. Det bäst han vet är cheesballs, men gurka funkar det med.

              

Hur går det för Sverige ikväll?

Tänkte jag får skriva ett inlägg nu innan matchen. Eller ja, den har ju redan börjat.
Har precis stått och skurit grönsaker. Idag blir det ett nyttigare alternativ med grönsaker och dipp.

Idag har jag varit inne i stan. Jag fick växlat lite pengar till London, sen fikade jag och älsklingen på Subway. Mums, vilka goda baguetter de har. När vi kom hem slog vi oss ner i soffan, där vi satt och spelade lite Buzz. Jag vann alla omgångarna=)

Nu får jag slita mig härifrån för att se på matchen Sverige - Portugal. Den verkar vara väldigt spännande nu i inledningen, har hört en del skrik.


Och så var det helg...

Gud vad veckorna går fort. Känns som att veckan inte hinner börja förrän den är slut och tyvärr försvinner helgen lika fort.
Idag har jag jobbat till halv två, solat och sen cyklat hem. Cyklar nämligen fram och tillbaka från jobbet varje dag och har gjort det regelbundet sen i maj. Känner mig jätte duktigt och visst har det gett resultat. Är inte alls lika trött längre sen så har ju konditionen förbättras.

Snart kommer vintern och då kommer jag inte kunna cykla under de kallaste dagarna. Vilket leder till mindre träning. Funderar därför på att köpa Nintendo Wii och Wii Fit. Då slipper man gå till gymmet för att få lite träning.

En annan sak jag funderar på att köpa är en ny mobil. Har tröttnat på min Sony Ericsson K800i, istället vill jag ha Sony Ericsson C905. Den är utrustad med en kamera på 8 megapixlar, autofokus och en zoom på 16x. Prel. lev. v.43
  Sen vill jag även möblera om lite i mitt vardagsrum och få in ett vitrinskåp med en lampa. Skulle vara jättefint med lite finare glas upplysta i ett fint skåp.



Nu blir det mys framför tv:n med lite Dillchips=)

"Vad vi alltid velat veta"

Läste en artikel i "Cosmopolitan nr.10 2008" där läsarna har fått ställa frågot till en killpanel. Jag garvade jätte mycket åt några, vissa stämde helt överens med hur jag känner ibland. Här kommer ett utdrag ur de jag tyckte var bäst:

"Varför frågar ni alltid var något är innan ni har försökt leta själva?
Därför att ni alltid vet var grejer är."

"Är det sant att killar väljer flickvänner som liknar hans egen mamma?
Nej, usch. Eller kanske lite. Såhär är det: Rent biologiskt letar vi efter en partner som liknar oss själva. Det gäller främst den ekonomiska situationen, sociala statusen och våra värderingar men också, till viss del, utseendet. Vi vill ha en kvinnlig version av oss själva och vem är det? Jo, mamsen"

Detta är en av det frågorna som jag också har undrat och faktiskt blivit irriterad av:

"Om ni är ute och åker bil och tjejen säger att det skulle vara gott med en fika, då säger killen bara "Mmm..." och kör förbi fikastället. Förstår ni inte signalen?
Vem har gett er intrycket att vi kan läsa era tankar?Varför kan ni inte bara be oss svänga in för en fika? Vad är det som är så svårt med det?

Om ni vill läsa resten av artikeln är det bara att köpa tidningen=)

Äntligen=)

Äntligen sätter jag igång med bloggandet=)
Har funderat på det ett tag, men har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om. Kommer helt enkelt skriva om allt möjligt, det som ploppar upp i huvudet på mig.
 
Om 1 vecka och 2 dagar åker jag till London på en weekend med jobbet. Jag har sett fram emot detta länge. Kommer nog bli en hel del shoppande. Ska iaf till Primark och New look och fynda. Sen har vi en massa servärdheter man inte får missa när man är där. Detta är nämligen första gången jag åker dit. Hoppas inte det blir min sista.

Ska bli så kul


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0