Äntligen har jag skorna!


Hemligt?!

Idag har varit en kanonstart på veckan.
- Öppna försskolan
- Långpromenad
- God middag, indisk gryta med räkor
- Slängt i blonda slingor i håret
- Svenska Hollywoodfruar

Någon gång under dagen har jag även köpt Fredriks födelsedagspresent. Superhemligt och jag håller alla mina tummar för att jag ska kunna hålla mig ifrån att avslöja vad det är. Det som jag har sagt till honom är att det är en trevlig present. Till svar fick jag "TREVLIG????" haha jag är så nöjd med min idé så ni kan inte ana. Jag VET att han kommer ÄLSKA presenten. Och ja, lilla jag är alltid ute i god tid. Han fyller ju inte förrän 12 juli, men han fyller 25 så därför drog jag till i tid. Det blir en lång och plågsam väntan, för jag spricker och vill bara skrika ut till honom vad det är men det är dessvärre HEMLIGT.


Ingen trevlig lördag.

Dagens färgning kan sammanfattas med ETT ord: KAOS!!

Det började redan igår när jag stod i affären och skulle välja färg. Jag har sagt i en månads tid att jag ska testa att färga mitt år i en naturblond nyans, men av någon konstig anledning fick jag för mig att det inte kommer bli någon större skillnad med den. Istället köper jag 2 paket i färgen "Mellanblond".

Idag slängde jag i färgen lite snabbt när Linus låg och sov. Jag behövde bara använda den ena förpackningen och redan efter 5 minuter ser jag att det här kommer sluta väldigt mörkt. När jag var klar och hade sköljt ur färgen och fönat håret såg det BEDRÖVLIGT ut. Jag får panik och känner att jag måste göra något snabbt så jag ringer och frågar affären om man kan få byta den ena förpackningen och det gick bra.

Jag slängde på mig kläder fort som fan och cyklade iväg till affären(med uppsatt hår självklart) Väl hemma slängde jag i den färgen jag skulle köpt från första början, dessvärre tog det inte så mycket. Blev ju lite ljusare men jag är långt ifrån nöjd. Imorgon får det bli en tripp till H&M och köpa hem ett nytt paket med ljusa slingor.

Det kommer väl sluta med att jag inte har något hår kvar när jag är färdig men men...


Så här ser jag ut i håret (Ni som kommer ihåg hur mitt hår såg ut när jag färgade håret hos frisören första gången, så ser det ut nu)

Tur att middagen blev lyckad i alla fall.

Nu ska jag dränka mina sorger med en Marabou Digestive, medans Fredrik är och kollar på MMA i lisebergshallen. Denna bild fick jag skickad till mig alldeles nyss.


Det ser ut att bli lite mörkt.

Färgar håret just nu, 20 min kvar innan jag får se resultatet. Testade något nytt för en gång skull, men det ser ut att bli lite mörkt. Ska bli spännande att se hur det blir, om det inte ser allt för j*vligt ut kanske det kommer upp en bild. I annat fall slänger jag i blonda slingot om några dagar.



Uppdrag granskning 24/3

Efter att ha läst Stina-Lee's blogg där hon skriver om Uppdrag granskning", 24/3, kände jag att jag var tvungen att se avsnittet.
Ska egentligen sova nu men jag känner att jag måste skriva av mig nu när jag har sett avsnittet och känner dessa hemska känslor inom mig. Jag är så FÖRBANNAD!!!

En 14-årig flicka blev våldtagen på en skoltoalett av en äldre kille och elev på skolan. Men när hon anmälde övergreppet och våldtäktsmannen dömdes förlorade hon sina kompisar och vuxenvärlden vände henne ryggen. Hon blir retad i skolan och både elever och vuxna kränker henne grovt på internet, det visar sig t o m att vuxna människor driver en kampanj för att fria våldtäktsmannen. Pojken får besöksförbud gentemot flickan och byter skolan, men trots detta tillåter prästen honom att närvara under skolavslutningen. Pojken delar ut blommor till sina gamla klasskamrater och får stora applåder efteråt. Prästen såg det som en tyst, stark demonstration och säger även att det var starkt utav honom att komma hit. Som tur och väl närvarade  flickan inte på skolavslutningen men det verkar inte vara någon som över huvud taget hade tänkt på vad som hade kunnat hända om hon närvarade.

Eleverna firar sedan på kvällen att det har fått sommarlov och även Oskar som denna kille heter är med på firandet. Vad händer under kvällen? Jo, ytterligare en tjej blir våldtagen av Oskar. Denna gång är det en 17 årig flicka som har känt Oskar sedan hon var liten. Även hon anmäler våldtäkten och han fälls både i tings- och hovrätten. I hovrätten tillkommer även DNA- bevis från sperma i flickans trosor. Då är det en vuxen kvinna som säger något så korkat som "Trosorna då? De har ju legat i en smutskorg med annan tvätt" och hon tror ändå att det är något galet där trots att DNA finns. Hela byn verkar tycka likadant och de tror fortfarande på att han är oskyldig.

Detta är bland det mest sjukaste jag sett och jag blir så förbannad och frustrerad. Ska inte en tjej våga anmäla en vådtäkt för rädslan att ingen ska tro på henne? Detta ät helt bisart att samhället fortfarande är såpass trångsynt och inte öppen för att lyssna. Det hela slutar med att flickans familj beslutar sig för att flytta 50 mil söderut till Stockholm.

Jag hoppas att denna flicka känner att hon mår bättre nu och att hon känner att hon får stöd från resten av Sverige förutom dessa hemska människor i byn. USCH OCH FY, och nu ska man försöka sova, HJÄLP!!



 Här kan ni se avsnittet


Lika lång som han är tjock.

Idag har varit en lång och händelserik dag.

Dagen började med att jag blev väckt kl.7, sen promenerade jag och Linus bort till öppna förskolan vid nio. Där var det lek och stoj och man märker att Linus trivs där som fisken i vattnet. Han älskar att titta på det andra barnen och sedan leker han för fulla muggar. Sångstunden är dagens höjdpunkt, då strålar han som en solstråle och sjunger med så gott han kan(kommer mest bara joller). Att vara där i tre timmar tog kål på honom och det slutade med att han däckade i mitt knä.

Efter vi varit där tog jag, Marie och Malin en cirka 6 km lång promenad med barnvagnarna och lilla Laban. Under denna promenaden råkar vi ut för det lustigaste jag sett på länge. Vi träffar på en dam som var ute med sin hund och bakom dem går en jätte fin katt. Marie berättade att det var damens katt och att den alltid brukade följa med på långpromenaden med hunden. Katten går fram till Laban och luktar han på nosen varpå Laban luktar den i baken. Hade det varit en helt vanlig katt hade ju hunden skällt efter den varpå katten hade sprungit så fort den bara kunde, men i detta fallet var det snarare Laban som vek undan sig. Lustig situation som kanske inte alls låter lika lustigt i text.



Efter promenaden var jag helt slut. Kom hem och slängde mig på soffan, helst hade jag velat sitta kvar här hela dagen men icke. Vi åkte till BVC, Linus skulle ha 6 månaderkontroll och farbror doktorn var där. Han vägdes och mättes och som doktorn sa "Er son får högsta betyg, han kan göra allt det som en bebis ska kunna göra vid denna åldern." Sen fick vi höra från farbror doktorn att "han är lika lång som han är tjock" vet inte hur jag ska tolka detta men jag antar att det är bra. 
  Man märte att doktorn var en blåvit Ängel och han försökte varva lilla Linus men det ville han inte gå med på. Doktorn blev både nerpissad och utbuad(gallskrek) Vi fick fly rummet och klä på Linus kläderna så långt bort ifrån farbrorn som möjligt.



Nu sitter jag framför tv:n och kollar på "Rena rama Rolf", en riktig klassiker.


Om 2 månader...

Om EXAKT 2 månader kommer jag stå på denna plats och bygga dessa elskåp.
(bild lånad från http://www.bselcontrol.se/)


Lång längtan?

Nu så är jag tillbaks, på riktigt. Vi har ju som sagt varit utan internet i ca 1 månad och idag har vi ÄNTLIGEN fått igång det.

Idag är det EXAKT två månader kvar tills jag ska börja jobba, liiiiite ÅNGEST!!! Tiden har gått skrämmande fort och jag har snart varit hemma i ett år. På ett sätt ska det bli skönt att komma tillbaka till vardagen och få ett socialt liv igen. Å andra sidan är det tråkigt att redan nu överlåta föräldraledigheten till Fredrik, men det gör nog bara nytta att Linus får knyta starka band till sin pappa också. Det är ju som sagt en helt annan sak att vara runt honom 24h om dygnet.

Vad har hänt med lilla Linus utveckling sen sist? Jo han har fått en tand(+ en till på väg) och sen kan han sitta helt själv nu. Han har även börjat visa en stark och envis sida av sig själv, går det inte hans väg tar han fram tjutet. Måste tillägga att han för det mesta är en glad prick.

Nästa helg är det Påsk och den firas uppe i Stockholm. Vi får passa på att åka upp när det är långhelg så man känner att man hinner med allt utan att stressa ihjäl sig. Det var alllt för mig, Tack o Hej!










ÄNTLIGEN!!!

Ja, nu har jag äntligen fått internet så nu är man igång med bloggandet igen. Kommer ett inlägg under dagen. Skulle bara berätta lite kort att jag är tillbaka.

Byte???

Jag funderar starkt på att byta blogg. Blir så irriterad när man kontaktar deras support och inte kan få någon som helst hjälp med mina frågor. DÅLIG STIL!!! Tycker att man borde kunna blogga bättre med en iPhone, men ICKE. Deras mobil- blogg fungerar inte(jag har skickat två inlägg som inte kommit fram och som jag dessutom betalat MMS- avgift) och man kan inte lägga upp någon bild på något annat sätt med denna telefonen. Det enda jag kan göra i nuläget är att skriva en tråkig text. Hoppas ni har överseende med dettà, tror inte det kommer dröja allt för lång tid innan vi har internet igen.

Blir så trött på mina konstiga idéer.

Jag har varit lite krasslig i några dagar och just nu är jag förkyld och helt täppt i näsan. Min räddare är helt klart nässprayen. Känns som att jag inte kan leva utan den just nu. Idag har jag och Linus varit hos mamma hela dagen. Vad märker jag när jag kommer hem??? Jo, jag har glömt min räddare hos mamma! Undrar hur i helvete jag ska klara natten. Men så får jag en sån där knäpp ide som just i den stunden kändes genialisk. Jag får för mig att lägga... hör och häpna... TIGERBALSAM på och under näsan. Jag trodde att det skulle ge en frisk doft som skulle rensa upp de täppta närborrarna men istället känns det som att min näsa ska brinna upp. Får se hur detta går, nu säger jag i alla fall: God natt!! Skrivet 100305 ca. 23.00

Funkar inte med mobilblogg.

Kul att inläggen man skriver med mobilen inte kommer fram. Skrev ett igår kväll men det verkar inte vilja publiceras. Jaja vi får vänta och se helt enkelt. Ha en härlig lördag!

RSS 2.0