BokRea!

Veckan har varit hektisk, jag har varit hemma med Linus som haft magsjuka. Fredrik var hos min mamma för att garantera att han inte blev sjuk igen. Det är som sagt inte gratis att vara borta från jobbet och vi ville inte ta några risker.

Det började med att Fredrik kom hem efter att ha hämtat Linus på dagis i tisdags, då hade de varnat honom om att det gick magsjuka på dagis och att allt fler blev smittade.

 Det gick inte mer än några timmar, klockan var runt midnatt. Jag vaknar av att jag hör Linus spy och det första jag tänkte var "ÅÅÅÅH NEEEEEJ!!! HAN HAR ÅKT PÅ MAGSJUKA." När jag vaknat till liv,(vilket jag gjorde på en milli sekund) fått upp Linus ur sängen och tänder lampan inser jag hur mycket spya det är. Kan säga att jag fick kväljningar ett antal gånger när jag skulle göra rent efter honom.
  På onsdagen och torsdagen var det helt lugnt. Han spydde ingenting och visade inga som helst tecken på att han var sjuk. Men det var visst lugnet före stormen. På torsdag eftermiddag börjar han spy igen och allt han åt och drack spydde han upp. Sen kom febern, den gick från normaltemp till 39,9 utan att jag ens hann blinka. Febern gick ner med hjälp av Alvedon och Ipren men efter 5-6 timmar steg den igen. Fick hålla på att proppa honom med suppar var sjätte timme. På fredagen blev jag lite orolig över att Linus började bli uttorkad så jag ringde sjukvårdsupplysningen och de gav mig ett "recept" på hemmagjord vätske- ersättning. Efter det samtalet fick jag endast ge honom ersättningen och den fick bara drickas med tesked. Annars var risken stor att han skulle spy igen.

Efter att jag började ge vätske- ersättningen har han inte spytt men han har fortfarande de där härligt lösa bajsblöjorna så han blir hemma från dagis imorgon med.

Efter denna underbara vecka behövde jag komma bort en stund idag. Jag tog mig en promenad till Nödinge för att se om jag kunde hitta några böcker på bokrean. Och visst gjorde jag det. En bok till mig, en sagobok till Linus och en bok med recept på olika sallader. Den sista boken köpte jag mest för att den såg spännande ut på framsidan och att den fick mig att tänka på sommarn med alla goda sallader vi kommer äta.




Det finns en person i vår lilla familj som...

img_9611 (MMS)

Det finns en person i vår lilla familj som tycker att prinsen börjar få för långt hår som bör klippas. Den personen är inte jag:)


Linus vid frukostbordet.

Jag fick en klockren video vid frukostbordet idag. Det är en typisk dag med Linus. Han babblar och babblar, jag önskar jag kunde veta vad han säger. Han pratar med en sån inlevelse och garvar ibland efter att han förklarat något. Angående videoinlägg så tänker jag ha 2 videor i månaden.

Efter att ha sett "Halv 8 hos mig" idag sk...

img_8553 (MMS)

Efter att ha sett "Halv 8 hos mig" idag ska jag utan tvekan testa kvällens efterätt- Vit chokladmousse med mango och passionfruktsås. Vem vet, jag kanske testar den redan till helgen?!?


Linus fakeskratt


110220.

I början av veckan drabbades Fredrik av magsjuka, Linus hade feber. Jag fick vabba eftersom Fredrik inte var kapabel att ta hand om Linus. Magsjukan gick över fort och vi andra klarade oss denna gång.

I fredags städade vi ut skiten och kom överens om att vi skulle skämma bort oss med god mat och dryck. Vi åkte och handlade alla ingredienser till middagen sen gick jag in på systemet och frågade vilket vin som passade bra till varmrätten. Hon rekommenderade ett vitt chardonnay vin från Frankrike och jag måste säga att det passade alldeles utmärkt till laxen.

Igår kom tjejerna hem till oss medans grabbarna gick ut och spelade biljard. Efter biljarden råkade de visst hamna på kasinot. Vi tjejer åt toblerone pannacotta med hallon och kollade på film, The Switch. En rolig film som slutade lyckligt:)

Det blev sent i säng och upp tidigt i morse eftersom Linus bestämde sig för att vakna kl. 7. Sov drygt fyra timmar, men jag överlever och det ska bli skönt att komma i säng i tid idag.
  På förmiddagen var jag och Marie och hälsade på Emelie, Magnus och lilla Ebba. Hon är en månad gammal och helt otroligt söt. Kan inte förstå att Linus har varit så liten för inte alls så länge sen. Tiden bara springer ifrån oss och vi får verkligen ta till vara på tiden vi har tillsammans.



Meny

Förrätt- Toast Skagen

Varmrätt- Ugnsbakad lax, serveras med potatisklyftor, baconinlindad sparris, citronaioli

Efterrätt- Chockladmousse med limemarinerade hallon






Lite blandade bilder:

Rekommenderar detta vin till lax.


Steg 1. Skär laxen i rejäla bitar.


Steg 2. Gratinera.


Resultatet.


Dagens outfit.




Tjena bloggen! Jag är Ballong- Britta nu m...

img_9928 (MMS)

Tjena bloggen! Jag är Ballong- Britta nu mer. (Solsidan)


110213

För exakt en vecka sedan kom vi hem från fjällen. Jag och Fredrik var barnlediga en hel långhelg för första gången. Samtidigt som jag längtade och saknade Linus tyckte jag det var oerhört skönt att få vila upp sig och bara få vara. Vila och vila... det vill jag nog inte påstå att vi gjorde. En hel vecka efter att vi kommit hem deckade jag på soffan strax efter vi nattat Linus.

Denna helg tog vi det väldigt lugnt, mest för att vila upp oss. Vi har kommit på att Linus störs av att vi sover i samma rum som honom, för när mamma passade honom sov han i eget rum och då kunde han sova från kl. 19- 08. Därför testade jag och Fredrik denna helgen att sova på soffan. Linus sov båda dagarna till 8.30, annars brukar han vakna runt 6. Så nu fick alla tre sova ut och alla gick upp samtidigt för att äta frukost (vilket aldrig brukar hända innan). Så fram tills vi får större lägenhet kommer vi nog att sova på soffan på helgerna. Vi har en väldigt skön soffa så man sover jätte bra i den.

Nu blir det "Solsidan"










Avslutar med en bild på prinsen när han rockar loss :-)

RSS 2.0