Linus sköter räkningarna numera.


Dagens outfit.


Ni får ursäkta den smutsiga spegeln, får ta och putsa den imorgon.

Tomatsoppa.

Ingredienser
Smör
2 msk mjöl
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljong
1 l vatten
1 dl gärdde
salt, peppar


Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet. Därefter rör ner de krossade tomaterna.
Låt puttra upp och ha i tomatpuré, vatten och grönsaksbuljong.
Låt koka i 15 min på svag värme.
Häll i grädde och krydda efter behov. Jag brukar använda salt, svartpeppar, chilipulver, cayenpeppar och oregano.

Servera med färskt bröd och keso.



Shopping.

Ja, nu är jag helt slut. Har varit igång hela långa dagen, först en sväng till öppna förskolan kl. 10 därefter stan. Kom hem efter ca 6 timmar shopping, och det tar på krafterna vill jag lova. Man är inte lika ung och snärt längre så att man orkar ränna i affärer från det affärerna öppnar tills det stänger. Det är tur man inte gör detta varje dag.

Träffade på Shabbe i stan, så shabbe om du läser detta så var det kul att ses:) Höll på att missa henne, jag gick helt i min egna värld och höll på med mitt hår. Sen hör jag Louise säga "ÖÖH Anna!" Då kommer jag tillbaka till jorden och ser henne komma smygandes mot mig. HAHAHA
  Fick förfrågan från henne om jag ville följa med på "Sex and the city 2", hade inte en aning om att den skulle komma på bio snart. Får skylla på att jag är mamma och inte har tid att uppdatera mig. Skulle vara jätte kul att gå med och komma hemifrån lite. Och sen är det ju självklart jätte kul att träffa tjejerna:)

Nu tänkte jag visa lite vad som shoppades idag.



Detta är den tuffaste outfiten




Sist men inte minst köpte jag 2 par leggins varav ett par från Monsoon. Ett tips om man vill ha leggins med detaljer till ett billigt pris; gå in i konstiga affärer som du vanligtvis inte brukar gå in i. Dessa köpte jag t ex för 119:- hade jag köpt de på H&M eller Lindex hade jag lätt fått betala 199:-



Diode- laser.

Om det är något som jag skulle vilja göra så är det permanent hårborttagning. Läste på lite om hårborttagning med diode- laser. Det tar mellan 3- 7 behandlingar och det känns som smärtfria, varma stick. Vetenskapliga studier har visat på permanenta resultat.
 
Ställen jag skulle vilja göra är:
- Armhålor
- Bikinilinje (eller snarare allt:))
- Ben

Tänk er att ALDRIG mer behöva tänka på rakning. Vilken befrielse att bara kunna gå ut i linne och shorts på sommarn utan att ens tänka på att man måste checka hårväxten. För vilken KATASTROF det skulle vara om man helt impulsivt åker till stranden och glömmer kolla läget. Inte kan man lägga sig där i bikini med orakade ben eller ännu värre orakad bikinilinje, det går bara INTE.

Nåväl behandlingarna är ganska dyra så antingen får jag vinna på lotto eller spara väldigt länge. (eller bli nästa Blondinbella)

 
Före                    Efter



Imorgon ska vi gå på öppna förskolan, därefter åker vi in till stan för lite fika och shopping.

Helgen som varit.

På freeport igår gjorde jag ett riktigt kap, köpte nämligen ett par Pepe London- jeans som från början kostade 1499:-, jag betalade 299:- Fynd eller vaaaad?!?!:)
  Tycker annars att det kan vara svårt att hitta något på Freeport men denna gången hade jag gett mig tusan på att jag skulle hitta något.
  Till Linus var vi ute efter en Adidas- dress, men det fanns bara en rosa och en tråkig blå variant, så istället blev det badankor och en skallra.

Efter en dagstur på freeport rundade vi av dagen med lite grillad fläskfilé, MUMSFILIBABBA!:)



Idag åkte vi först och köpte en ny bilbarnstol till Linus, därefter åkte vi till slottsskogen och promenerade lite. Det är så underbart att komma ut och röra sig lite. Och en liten promenad är både en billig och bra sysselsättning. 




Nu väntar jag på att få sätta i mig en kebabrulle....

Nu är vi påväg hem efter en heldag på Free...

img_0419 (MMS)

Nu är vi påväg hem efter en heldag på Freeport. Hmmm, undra om jag hittade något???


Prinsen 7 månader.



God morgon! Idag är vi uppe tidigare än tuppen. Min och Linus mat- och sovklocka stämmer inte helt överens med varandra, jag avskyr att gå upp tidigt medans lillfisen är piggare än piggast redan kl. 6. Då är det bara bita i det sura äpplet, stiga upp och ge honom en flaska välling sen kan jag sätta mig och koppla av framför tv:n till "VAKNA med the voice". Just nu ligger han och jollrar i sin babysitter och jag hänger framför datorn.

Idag är prinsen 7 månader gammal. Tiden går oerhört fort och nu tar han sig framåt genom att slänga/åla sig fram likt en säl. Han vet inte riktigt än hur han ska gör med armar och ben för att kunna krypa, men framåt tar han sig. Och ALLT som han inte ska röra, rör han. (Biter på sladdar, gräver i blomkrukan, drar i gardiner m m) Fredrik kommer att få fullt upp under sin föräldraledighet.

Det är drygt en månad kvar tills jag börjar jobba igen, samtidigt som det är tråkigt att jag inte ska få gå hemma med lillfisen mer så försöker jag tänka positivt på det hela. Till att börja med så är det jätte bra att Fredrik är hemma och får lite egentid med Linus. En annan bra sak är att jag kommer igång med lite träning, jag cyklar fram och tillbaka till jobber varje dag, vilket ger en sträcka på ca. 7 mil i veckan.

Nu ska jag fortsätta kolla på "VAKNA".

Framsteg

Jag tänkte börja med en ny kategori, nämligen videoblogg. Här kommer det mest vara videos på lillprinsen. Och dagen till ära visar jag två stycken.


Här är han endast några timmar gammal. Detta är första videoinspelingen vi har på honom.


Detta är inspelat idag, Linus snart 7 månader.

Bestulen

Någon JÄVEL har gått in i vår trädgård och stulit min solstol som stod där och väntade på sommaren. Fan vad förbannad jag är. Vi hade precis lagt ut solstolen och tagit fram grillen och idag när jag skulle gå ut och lägga mig en stund fanns den inte där. Ska man inte ens kunna ha utemöbler i sin egen trädgård utan att någon jävla nöt går in och snor dem utan någon som helst rädsla för att bli påkommen? ARG ÄR BARA FÖRNAMET!!!


Premiärgrillning!


Mobilblogg: Vi är inne på ICA

img_0376 (MMS)

Mobilblogg: Vi är inne på ICA, prinsen sitter i kundvagnen och vi handlar inför ikväll. Idag blir årets första grillning för vår del. Chilimarinerad fläskfilé med potatisklyftor, sallad och tzatsiki står på menyn.


Läs och bli berörd.

Denna morgon har jag tillbringat framför min dator och läst en tjejs blogg, där beskriver hon en helt obegriplig story om hennes uppväxt. Man vill inte tro att den är sann samtidigt som man vill ge allt sitt stöd till tjejen som haft ett så stort mod att berätta denna story.

Så här skriver Sarah på sin blogg:

Min blogg handlar om mitt förflutna. Om hur jag för 8 år sedan rymde hemifrån när jag var 14 år. Det handlar om hur det var att leva ett liv som gömd, om en hotbild emot min familj som senare sig visas vara en lögn och sveket från myndigheter och allt som jag tvingades utsättas för. Min flykt från djävulen och kampen om att överleva. Jag var ett offer, ett offer till något ingen ska behöva uppleva. Men jag kunde välja att anting stanna kvar som ett offer hela mitt liv eller gå vidare och leva de liv jag var värd. Jag valde livet! Med mina ord hoppas jag kunna ge ett budskap till alla er där ute. GE ALDRIG UPP!



Om ni är intresserade att läsa om hennes story, gå in på hennes blogg här. Tryck på "The ugly truth" under kategorier och läs nerifrån och upp.
  Ni kan även bli medlem på en facebookgrupp för att ge ett litet stöd. Den hittar ni här.


Kyckling och äpplepasta.

Ingredienser
2 st kycklingfiléer
2 st röda äpplen(GALA)
1 gul lök
1 grönsaksbuljong
1 dl vatten
4 dl creme fraiche
3 tsk curry

Tagliatelle
Vitlöksbröd


Skala och hacka löken i småbitar. Skala och skär äpplena i tärningar.
Stek kycklingfiléerna i stekpannan(krydda med salt, chilipeppar och curry) tills de fått lite färg, därefter delar du de i bitar och steker ytterligare i några minuter. Tillsätt vatten och buljontärning. Samtidigt som du steker detta fräser du lök och äpple i en kastrull tillsammans med curryn. Rör nere creme fraish, kycklingen och skyn.
låt koka i någon minut.

Serveras med pastan och vitlöksbrödet.


Glädje!

Jag mår så bra av sol och värme, känns som att varje dag blir bättre och bättre. Jag har suttit inne en hel vinter och vägrat att gå ut när det varit -15 grader, detta har resulterat i att man kännt sig grå och trist. Nu är det bättre tider och jag njuter verkligen av varje dag som vi har sol. Så underbart att bara gå ut och ta en promenad eller sitta i tädgårn och läsa en tidning med Linus sovandes i vagnen, ja det är UNDERBART! :)

Har hört att det ska bli regn i helgen men jag hoppas innerligt att det inte stämmer. Är det bra väder blir det nämligen premiärgrillning:)

Igår var jag, Louise och Linus vid lekplatsen en stund och Linus fick gunga och åka rutschkana för första gången. Han såg ut att trivas där och det var väldigt spännande att kolla in de stora barnen.








Laddad inför premiären!





Det gick inte så bra på premiären, nu är det bara att ta nya tag. (förlusten kanske berodde på att den yngsta supporten somnade efter 1:a halvlek)

Två små riskorn!


Han är så söt med sina små tänder. De är gulliga men sylvassa:)


Dagens.


Linne och leggins - Gina Tricot
Jeansjacka och solglasögon - H&M
Halsband - Lindex
Skor - Converse


Härlig söndag.

Strax efter kl. 13 promenerade vi bort till Nödinge på kalas. Det var så härligt väder, strålande sol och riktigt varmt. Nu längtar jag till sommarn, sola och bada med en massa grillkvällar.

Linus fick saft och kex medans vi andra smaskade i oss en massa tårta. Tror bror min uppskattade presenterna. Efter att vi ätit oss mätta på sötsaker spelade vi lite kortspel innan det var dags att promenera hem igen.

Nu sitter vi och varvar ner till "Ballar av stål".


Födelsedagsbarnet ville inte vara med på kort, det måste bero på åldern.


Prinsen ställer mer än gärna upp på kort.


Presenterna


Fin bild på moster och lillprinsen


Hade väldigt bråttom hem.

 


Kalas!

Nu ska vi på kalas, min bror blir fyller fjortis idag. Helt sjukt att han redan är så gammal, ser honom fortfarande som min lilla lillebror. Nu är han dock en uppkäftig liten skit som ska säga emot allt man säger, men det gör inget för jag älskar honom endå:)


Nu har jag bestämt mig!

Jag är sååååå sugen på att gadda mig. Text och motiv är bestämt, placeringen blir i nacken och den ska vara i svart/vit med en liten touch av lila. Spännande, spännande! Nu ska man bara få tummen ur att boka tid.


Här ser ni en liten skymt över hur den kommer att se ut.


Snyggt från H&M



Påskhelgen.

Skärtorsdag - Började dagen med att gå på öppnaförskolan och sedan en långpromenad. Efter att Fredrik fått sova klart(jobbar natt) så åkte vi bil upp till Stockholm. Kvällen var ganska lugn och det hände inget särskillt.

Långfredagen - Det var strålande sol och ett härligt vårväder så vi åkte ut till Djurgårn och tog en promenad längst vattnet.







Kvällen började hemma hos Tomas, där drack vi några öl/cider innan det var dags för att gå ut och äta. Vi åt på ett ställe som heter Koh Phangan och jag bara ÄLSKAR det stället. När man är där inne känns det inte alls som att man är kvar i kalla Sverige, jag drömde mig bort till en strand i Thailand.
  God mat, härlig inredning samt trevlig personal kan inte resultera i något annat än bra. För att komma till deras hemsida, klicka här.

Så här kan det gå när man hänger med bara grabbar. De fick för sig att måla en "fondvägg".

Och såhär blev resultatet.









Påskafton -  Vi eller i alla fall jag hade lite ont i huvudet så vi tog det lugnt hemma hos Linus farfar. På kvällen bjöds det på god middag. Sill och potatis till förrät, lammstek och hasselbackspotatis till varmrätt.



Påskdagen - Hälsade vi på Linus farmor.




Annandag påsk
- Hemresa.

Nu är vi på väg hem, här uppe vräker snön ...

img_0301 (MMS)

Nu är vi på väg hem, här uppe vräker snön ner Som tur är har jag blivit uppdaterad om vädret där hemma och än så länge finns det ingen snö i sikte. Vi hörs om några timmar igen!


Vi har varit och promenerat på Djurgårn, n...

img_0225 (MMS)

Vi har varit och promenerat på Djurgårn, nu är det dags för lunch. Tog en massa härliga vårbilder som kommer upp på bloggen någon gång nästa vecka.  Mycket smidigt med mobilblogg måste jag säga. Perfekt att använda när man är ute på stan och inte har tillgång till datorn.


Bilköer och olyckor, som vanligt! Ja, det ...

img_0217 (MMS)

Bilköer och olyckor, som vanligt! Ja, det sägs ju att påskhelgen är årets svartaste trafikhelg och det har vi fått bevittna. Undra hur många trafikolyckor vi hinner se innan vi är hemma igen?Ursäkta för den dåliga bildkvaliten.


Testar mobilbloggen IGEN! Nu hoppas jag at...

img_0208 (MMS)

Testar mobilbloggen IGEN! Nu hoppas jag att det ska fungera.  Idag har vi varit på öppna förskolan och jösses va Linus älskar det stället. Han har knappt tid att äta och sova, det finns ju så mycket att titta på där. Sen blev det en långpromenad också.  Nu åker vi bil och kommer göra det ett tag till:)


RSS 2.0