Snart börjar Eldsjälsgalan med miljonbingo...

img_1098 (MMS)

Snart börjar Eldsjälsgalan med miljonbingo... Hoppas, hoppas hoppas jag vinner något:) mest av allt hoppas jag på raden högst upp.


Idag har vi handlat all mat till nyår och ...

img_2614 (MMS)

Idag har vi handlat all mat till nyår och det var inte lite vill jag lova. Som ni ser på bilden hade Linus det ganska trevligt.


Linus dansar på självaste julafton.

Han var så söt när han började dansa till Stefan favorit jullåt. Kvaliten är inte den bästa men man ser hur prinsen diggar musiken.

 

Julen.

Nu är julen snart över och vi har haft det underbart. Vi firade julen hemma hos oss, jag tycker det är skönt att bara vara på ett och samma ställe istället för att åka runt. Därför väljer vi att fira julen hemma, de som vill fira med oss är såklart välkomna hem till oss.

Jag har ätit så mycket god julmat att det snart sprutar sill och jansson ur öronen på mig, så nu är det nog för i år.

Här kommer lite bilder ifrån gårdagen.


Katten ville också vara med på ett hörn.


Linus och pappa framför granen.




Inte många sekunder han är still.

Stress, stress, stress... Återkommer efter...

Stress, stress, stress... Återkommer efter jul. God jul på er!:)


Det blev väldigt kort...

Det blev väldigt kort...


Har precis ätit en sen lunch på Café Blå. ...

img_2402 (MMS)

Har precis ätit en sen lunch på Café Blå. Innan lunchen var jag och fixade mina naglarna och nu ska jag snart klippa mig. Ni kanske får se resultatet senare ikväll.


Skidresa bokad!

Idag bokade vi en weekend till Sälen, så vecka 5 bär det av till Tandådalen:D
Det var år och dar sen jag stod på ett par skidor så detta ska bli väldigt intressant, men jag älskar att åka utför och ser fram emot denna resa otroooligt mycket.

Lite info om boendet:
Solbacken heter ett av vårt nyaste område i Tandådalen. Härliga lägenheter med generösa utrymmen. Lägenheterna erbjuder boende för upp till 8 personer, Här finns allt du behöver för en bekväm och avkopplande vintersemester som t. ex. diskmaskin, micro, bastu och tvättmaskin.







4:e advent

Nu börjar det närma sig jul, fjärde advent idag och jag har inte hunnit ta fram och pynta granen än. Hade planer på att göra det i helgen men vi har haft fullt upp.

I fredags var vi på Liseberg med Malin och Laxman, trevligt och mysigt men inga stjärnvinster denna gång.

Igår hade vi fullt upp med att göra julgodis, men innan dess kollade vi ju självklart på Sverige - Rumänien. Jag gapade och skrek som en tok. I slutet var jag så nervös att jag stod och hoppa jämfota samtidigt som jag tjöt när Sverige gjorde mål och YEEEEES vi gick till EM- final. Dock höll det inte hela vägen men ett silver ska vi vara väldigt stolta över.




Idag var vi och hälsade på min farmor och farfar. Linus tog ur all energi ur farfar, han sprang efter honom hela tiden och farfar var inte sen med att leka med honom.
 




Nu är det snart jul, har en julklapp kvar. Men sen ska jag även försöka hitta en väst och en röd fluga/slips till Linus och något fint till mig själv att ha på julafton.

Mitt senast köp är en favorit på hatthyllan.

img_3359 (MMS)

Mitt senast köp är en favorit på hatthyllan.


Pannacotta på toblerone

Ingredienser
4 4 dl grädde
4 4 msk socker
1 1 st vaniljstång
150 150 g toblerone
2.5 2.5 st gelatinblad

Blötlägg gelantinbladen i 5 min i vatten.
Koka upp grädde, socker och vaniljstång, plocka bort ytterhöljet på stången. Ta av grytan från plattan.
Lägg i tobleronen så den smälter.
Lägg i de blöta gelantinbladen.
Häll upp i skålar o sätt in i kylen i ca 2 timmar.

Serveras med varma hallon.



Bild och recept lånad från recept.nu


Persisk katastrof.

Jag ska vara ärlig och säga att jag misslyckades en aning med min persiska måltid. Jag hade fått för mig att vi hade basmatiris, när det i själva verket var Jasminris och det måste vara därför det blev en katastrof. Efter att riset ångkokat på svag värme i en evighet så var det endast en klump i kastrullen. Det såg inte ens ut som ris. Saffranet var förverkad och jag höll på att bli skogstokig, men gjorde det bästa av situationen. Kokade nytt ris enlig anvisningarna på förpackningen men bytte ut vattnet och kokade det i kycklingsky där det var vatten och saffran.

Jag ska göra om detta någon dag och då SKA jag lyckas. Maten smakade trots allt väldigt gott, men det var inte alls i samma klass som Nahids.

Jag återkommer med recept när jag lyckas bättre, men här bjuder jag på en liten bild.


Tredje Advent.

Härlig helg med massor av roligheter. I fredags var vi på Liseberg, så himla mysigt att gå runt där och kolla på de olika stånden. Det var underbart fint att gå där med all belysning och snö överallt.
  Vi tog hem 4 stjärnvinster och en stor mjuk tomte som Fredrik vann när han träffade basketkorgen. Linus tyckte det var roligt och spännande att kolla på djuren i Noaks ark, men han blev lite skrämd när geten närmade sig honom.

En del härliga bilder blev det, men jag måste tillägga att Linus är väldigt svår att fota för tillfälligt. Han vill inte gärna kolla in i kameran och posa. Det var mycket lättare att få perfekta bilder när han var mindre, men vi jobbar på det.

















Igår kväll hade vi lite besök av Louise, Stefan, Carro och Mathias. Först var grabbarna på hockey och då åt vi tjejer skinkpaj med sallad och chilimarinerade vitlökar. Till efterrätt bjöds det på panacotta med toblerone (recept kommer senare) vilket var en succé. Vi underhöll oss med Buzz och Galen panna.


Lille Ozzy var också här och han är så otroligt söt och go.


Idag kommer pappa på besök och då ska här bjudas på persisk mat. Är jätte spänd på att se om jag lyckas. Återkommer med resultatet ikväll.

Vår prins om 60 år. Iphone och apps är bra...

img_6827 (MMS)

Vår prins om 60 år. Iphone och apps är bra roliga ibland...


Jul på Liseberg. Vi har det så mysigt och ...

img_5696 (MMS)

Jul på Liseberg. Vi har det så mysigt och det är lagom kyligt. Snart ska det spelas lite, håller tummarna att jag vinner:)


Burrrrrrrrr... Jag vill inte gå ut, men MÅ...

img_7475 (MMS)

Burrrrrrrrr... Jag vill inte gå ut, men MÅSTE. Snart är det dags att traska till jobbet. något positivt är att det redan är fredag:D Ha en härlig helg!


Den här fina tårtan överraskade min älskli...

img_0162 (MMS)

Den här fina tårtan överraskade min älskling mig med. Vi hade bestämt att inte göra något särskilt idag. För imorgon ska vi till Liseberg och fira mig där med god mat, skridskoåkning och förhoppningsvis en stjärnvinst. Därför blev jag väldigt glatt överraskad när jag fick se en tårta i kylen...


Niosha: Vill bara upplysa dig om att melon...

img_0161 (MMS)

Niosha: Vill bara upplysa dig om att melonerna finns i Sverige. (den smakade väldigt gott)


Söndagsmys och julstämning.


Mina nya kuddar som jag fick i present (en aning tidigt) av Louise och Stefan. Tack så jätte jätte mycket! Jag ÄLSKAR dom.


Glögg framför tv:n.


Tomtar i fönstret.



Fartfylld helg.

Ja, denna helgen har vi hunnit med en hel del. På fredragskvällen/natten var vi ute en sväng. Spenderade kvällen på Valland, där det skulle spelas band. Jag hade jättekul förutom att bandet inte gick upp på scenen förrän strax efter 2, vilket var lite drygt när man fick vänta så länge. När de väl kommit upp på scen så var ljudet sjukt dåligt, man hörde knappt vad de sjöng.

Utöver detta hade jag en jätte trevlig kväll. Träffade Geir från Idol och Sara Löfgren, syrran råkade kalla henne för Linda Bengtzing vilket inte var så passande. Hennes vän asgarvade och hon undrade hur alla kunde blanda ihop henne med Bengtzing.
 

På lördagen umgicks vi med Louise och Stefan, köpte en massa julklappar och åt bakiskäk på Sibylla. Så skönt att vara ute i god tid med julklappshoppingen, vi har bara en julklapp kvar och den är redan bestämd.

Nu sitter vi i soffan, dricker lite glögg och kollar på Filip & Fredrik.


Myser under filten.


På G inne på Valland.


Syster och jag inne på dass.


Geir, jag och syster.


Sara Löfgren, jag och en aggresiv syster.

Grabbarna påväg till bussen.

Pigg och fräsch dagen efter, redo för julklappshopping.

RSS 2.0