110130

Som ni märker bloggas det inte alls lika ofta längre. Linus har börjat på dagis och vardagen är tillbaka på allvar. Jag jobbar och sliter mån- fre och det händer inte allt för mycket. Känner inte för att pressa fram något att skriva bara för att, då står jag hellre över.

Denna helgen har gått lika fort som alla andra helger går. Idag var vi en snabbis på backaplan och handlade upp presentkorten vi fick i julas. Till Linus blev det en massa mjukiskläder som han kan ha på dagis. Sen blev det lite saker till hemmet från CHILI
.



Linus har som sagt börjat på dagis och det har gått jätte bra. Fredrik lämnar honom på morgonen, oftast protesterar han med en massa gnäll men fröknarna säger att det släpper direkt när pappa har gått ur dörren.
  En jobbarkompis lämnar sin son en halvtimme efter att Linus kommit och det känns underbart att höra från henne att Linus verkar trivas och skiner som en sol.
  Vissa dagar hämtar jag och då vill han oftast fortsätta leka, känns som ett gott tecken på att han trivs. Fröknarna verkar vara jätte bra. Två äldre tanter och en medelålder kvinna är fröknar på Linus avdelning.

Det var allt för denna gång!

Chili i näsan... Ja, jag rekommenderar er ...

Chili i näsan... Ja, jag rekommenderar er inte att ta i näsan efter att ha skurit chili. Det gjorde jag nyss och det känns som den ska brännas upp. Gick och tvättade både händer och näsan och nu bränner det ännu värre. Attans!


Allvaret.

Imorgon börjar allvaret, då ska Linus gå på dagis hela dagarna. Fredrik är tillbaks till arbetslivet och det ska bli oerhört skönt att få in lite mer cash än under föräldraledigheten. Det har varit underbart att vara hemma med Linus men som sagt är det inte mycket pengar som kommer in. Nu äntligen ska vi börja spara lite pengar igen.

Nu till något helt annat, Linus är livrädd för att bada. Jag vet inte varför det har kommit, men han blir jätte orolig så fort man tappar upp ett bad. Nu försöker jag få honom att gilla badandet.
   Idag badade vi tillsammans och om han får sitta i fastklistrad i mitt knä och skvätta massa vatten så är han nöjd, men så fort jag försöker få honom att sitta själv blir han jätte ledsen. Vi tar lugna tag nu i början, ska vänja honom vid badandet och bada lite med honom varje dag. Inte duscha håret varje dag utan bara sitta och leka med honom så han kopplar badandet till en lek. Hoppas att det hjälper och att han så småningom kan känna sig trygg i badet.




Nu ska jag fortsätta med att kolla på "Time out".

Inskolning

Vi är inne på sista veckan med inskolningen på dagis och vi har inte haft någon vidare tur. Först fick Linus feber på onsdag kväll så han missade torsdag och fredag förra veckan. I måndags blev Fredrik dålig, så nu är det jag som skolar in lillfisen. Vår familj har nog fått en chock av alla bakterier som härjar på dagis.
  Idag känner jag mig lite tung i huvudet men det ska nog gå bra. Det är ju tur att Linus anpassar sig så lätt och tycker det är roligt och spännande att vara på dagis. Det är lite jobbigt att säga hejdå eftersom han blir så ledsen men hans fröken säger att det är lätt att få honom på andra tankar och att gråten slutar en kort stund efter jag gått.

Nästa vecka ska han börja gå där på heltid och det blir långa dagar för honom, ska bli spännande att se hur han kommer reagera på omställningen.

VINTERLAND, oooooh ja! Fram tills i morse ...

img_9888 (MMS)

VINTERLAND, oooooh ja! Fram tills i morse trodde jag att snön var på väg att försvinna men vad fel jag hade. När jag gick upp för en stund sen ser jag att det snöat hur mycket som helst i natt. Det var bara att hoppa i mina UGG's och traska iväg till jobbet.


Borta bra men hemma bäst.

Nu är äntligen jul och nyår över. Vi har kommit hem efter en vecka i Stockholm och det känns så skönt att komma hem till sitt egna igen.

Nyår firades hemma hos Patrik med trerätters middag och en massa champagne. Prinsen fick vara jvar hemma hos sin farfar där han trivs alldeles utmärkt.

Bildbomb över bilder från förra veckan.




Vanessa och Linus.


Robin och Vanessa.


Nyårs- outfit.


Är det fullt i kylen, får man göra det bästa av situationen.


Väntar på att få börja äta förrätten.


Patrik och Fredrik.


SKÅÅÅÅÅL!!!


Laura och Kristin.


Nu är det dags för varmrätten.


Missade att ta kort på efterrätten.


Frudde och pappa Attus.


Happy Laura.


Kristin och jag.


Älskling och jag.


Kvällens värd.


Sara och mustaschen.


Redo för tolvslaget.


En annan som också är redo för tolvslaget.


Massor med pussar.


Gruppbild.


Lyckospark.


Champagne är vääääldigt gott.

Kom hem idag efter att ha firat nyår i Sto...

Kom hem idag efter att ha firat nyår i Stockholm. Har gjort ett inlägg med en massa bilder ifrån veckan men kan inte publicera det på grund av att min dator hela tiden dör. Datorn är kokhet och nu orkar jag inte bråka med den mer idag, ni får helt enkelt vänta på bilderna tills imorgon. Nu ska jag sova. GOD NATT!


RSS 2.0