Fråga 118 100

Tydligen kan man fråga 118 100 vad som helst. Jag satt och slumpade frågor och här har ni saker som kan vara värt att veta.

Om man har tvättat sina Converse kan man troktumla dem med eller smälter sulan då?

Ja det går bra att torktumla Converse skor, du kan dock se till att tumlarens temperatur inte är den högsta, det är bättre att låta dem torka under en längre tid.


Vart ifrån kommer saltet i havet från?

Saltet i havet kommer från berggrunden. De förs ut gradvis ut via floder osv. Salthalten i de stora öppna haven är ungefär 3,5%, i Östersjön är inte salthalten mer än 0,5%


Om sniglar hade ett sjukhus och en snigel får en hjärtattack. Hur nära måste han vara för att hans snigelkamrat ska hinna släpa honom till sjukhuset för att få vård så han överlever?

Om sniglar hade haft sjukhus så skulle snigeln behöva vara högst 20 cm ifrån sjukhuset om snigelkompisen ska släpa dit den. Detta gäller om hjärtinfarkten är svår, en lättare infarkt behöver man inte alltid åka till sjukhus för, men det är bra om man gör det.


Vilket är längsta svenska ordet?

Nordöstersjökustartilleriflyg-spaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten. Är det längsta ordet som finns med i ordlistorna. (130 bokstäver)


Varför är sveriges flagga gul o blå?

Enligt historien så såg Erik den helige (en Svensk kung under 1150-talet) ett gyllene kors mot den blå himlen när han gick in i Finland under Sveriges första korståg. Erik tog synen som ett tecken från Gud och gjorde den till Sveriges flagga.


Hur många bävrar får man plats med i en toyota avensis sedan 00 ?

Man får plats med 3 stycken bävrar i en Toyota Avensis från -00. Det är allmänt känt att bävrar aldrig reser någonstans utan sitt bohag så resten av Toyotan blir full av grenar.


Varför är alla micro dörrar vänster hängda? Finns det höger hängda ?

118100 tror att det flesta mikrovågsugnsdörrar är hängda i vänster kant för att de flesta människor är högerhänta. Då blir det mest logiskt att öppna dörren med vänster hand och ta ut maten med höger.


Kan mobiltelefonens strålning ge demens?

Det finns ingen forskning som styrker att mobiltelefonens strålning kan ge demens, men man tror att så kan vara fallet. Så ta det lugnt med mobilen!


Hur snabbt kan en fluga flyga?

En vanlig husfluga flyger i ungefär 8 km/h men kan när den känner sig hotat komma upp i hela 25 km/h.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0