Överbakad lax med potatisklyftor, baconinlindad sparris, citronaioli.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
600 g färsk laxfilé
Överbakning
2 dl riven Västerbottenost
1.5 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl cremé fraiche
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad gräslök
100 g skagenröra
25 g röd stenbitsrom
salt och peppar
Citronaioli
1.5 dl majonnäs
1.5 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
0.5 st pressad citron
1 krm fiskkrydda
salt och peppar
Skagenröra
1st burk crème fraiche, lätt
3 msk majonnäs, Orginal
0,5 st röd lök(ar)
1 paket dill, Frusen går bra
1 burk(ar) stenbitsrom, Färg efter smak
250 gram räkor, Tinade frusna går fint
3 tsk limejuice, Efter smak
Tillbehör
1 1 knippe dill
1 1 paket frusen sparris
1 1 paket bacon
16 potatisklyftor
Gör så här
Skagenröra
Blanda lättcreme fraiche med majonäsen. Tillsätt finhackad rödlök, frusen dill, havssalt, vitpeppar & limesaft. Rör om väl.
Vänd ner romen & skalade grovhackade räkor.
Överbakad lax
Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.
Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.
Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.
Servera med potatisklyftor.