Räkcocktail med parmesansticks och avokadocreme.
Antal portioner: 4
Ingredienser
25 st färska räkor
10 cm gurka
1 st avokado
1 st mango (gärna grön för mer krisp)
3 cm ingefära
1.5 st lime
1 kruka koriander
0.5 st chili
Parmesansticks
2 st smördegsplattor, frysta
100 g parmesanost
Gör så här
Räkcocktail
Skala räkorna, hacka gurka, avokado och mango i små bitar. Rör försiktigt ihop ingredienserna så de inte mosas.
Blanda juicen från lime med finhackad ingefära och chili och häll över blandningen. Hacka koriander och blanda i den försiktigt. Låt gärna stå i kylen ett tag innan du serverar, då får du mer smak. Servera ur lämpliga glas eller kärl. Superenkelt och supergott!
Parmesansticks
Tina smördegsplattorna, kavla ut dem till cirka dubbel storlek och dela dem på längden.
Pensla plattorna med uppvispat ägg.
Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar.
Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg.
Avokadocrèmen
Mixa avokadon tillsammans med limesaft. Pressa i lite i taget till önskad konsistens och smak.